Geen landelijke wietproef in gemeente Zwolle - Foto: Stockfoto
Foto: Stockfoto

Geen landelijke wietproef in gemeente Zwolle

Zwolle – Henk-Jan Meijer zal Zwolle niet aanmelden als deelnemende gemeente van de landelijke wietproef. Er is geen draagvlak onder de Zwolse coffeeshophouders.

De Zwolse burgervader zag in beginsel al geen heil in de landelijke wietproef. Onder andere door het verminderen van exclusiviteit en de angst voor verlies van omzet, zag Henk-Jan Meijer er niets in om Zwolle aan te melden. Eind mei vormde zicht een gelegenheidsakkoord tussen coalitiepartijen VVD en GroenLinks en oppositiefracties D66, SP en PvdA dat alsnog door een meerderheid afdwong tot deelname aan de landelijke proef. De bedoeling was het afdwingen van extra voorwaarden, waardoor er alsnog draagvlak zou ontstaan voor de deelname van Zwolle.

Ook daar is nu een streep door getrokken. Afgelopen weken hebben gesprekken plaatsgevonden tussen diverse partijen, waaronder de wietproef-adviescommissie Knottnerus en de Zwolse coffeeshopeigenaren. Dit heeft niet tot aanpassing van deelnamevoorwaarden geleid. Zo mag er maar bij een beperkt aantal wiettelers wiet worden afgenomen, daarmee zou het aanbod van alle shops gelijk worden. Dit tegen de wensen van de eigenaren, welke graag zelf willen bepalen welke wietsoorten zij aanbieden.

Artikel delen: