Oldeneel - Foto: Wouter Steenbergen
Oldeneel
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: In de middag meer ruimte voor zon

Zwolle – Zaterdag is een redelijke dag, wat het weer betreft. Zomerweer gaan we het niet noemen, want de bewolking is te overvloedig aanwezig en het is aan de koele kant. Maar de kans is klein dat regen zachtjes tegen je zolderraam tikt. Als er toch wat valt, zal dat weinig voorstellen. De zon krijgt in de middag meer ruimte. De wind varieert van zwak tot matig. Windkracht 2 tot 4 uit richting noordwest tot noord.

Dat is geen warme hoek. Toch loopt de temperatuur in de stad nog op naar zo’n 21 graden. Lekker weer als je buiten actief bent. En je hebt het vooruitzicht dat de zon doorbreekt, vooral ’s middags. Het risico van zware buien zoals op vrijdag, is er niet. Zwolle bleef weliswaar gespaard, maar bijvoorbeeld het mooie dorpje Olst – op slechts 10 kilometer afstand – werd bijna van de kaart gespoeld. In korte tijd kwam daar 40 liter regenwater per vierkante meter omlaag. Een uitzonderlijke hoeveelheid, die tot wateroverlast en schade leidde. Stortbuien verschenen verder in Gelderland, Utrecht en Flevoland.

De zomervakantie in de regio Zwolle gaat van start zonder zorgen over buitensporige regenval. Pas vanaf donderdag is er kans op een beetje regen. De eerste vakantieweek begint vrij koel en met veel bewolking. Vanaf woensdag warmt het op naar temperaturen die normaal zijn voor juli.

Zondag lijkt het weer op dat van zaterdag met ongeveer dezelfde temperatuur. In de middag is er de meeste kans op wat zon. Het blijft droog.

Artikel delen: