Twee personen onwel na ammoniakdamp bij AH

Zwolle –   Donderdagochtend 24 april om 10.38 uur is bij het AH-distributiecentrum in Zwolle een leiding losgetrokken waarbij een wolk ammoniakdamp is ontsnapt. Er is één persoon onwel geworden. Op dit moment komt er nog steeds ammoniak vrij. De omliggende wegen (Oldeneelallee en Marsweg) zijn afgesloten voor alle verkeer. Het gemeentelijk beleidsteam Zwolle onder leiding van burgemeester Meijer is bij elkaar gekomen.

De ammoniakdamp heeft zich in zuidwestelijke richting verspreid en vervliegt snel. Op dit moment worden metingen verricht. De ammoniak verspreidt een doordringende geur maar levert tot zover bekend geen gevaar op voor de gezondheid. Er zijn 100 mensen geëvacueerd uit de omliggende bedrijven en opgevangen in de brandweerkazerne aan de Marsweg. Voor meer informatie wordt geadviseerd om de nieuwsmedia in de gaten te houden en de berichten op www.zwolle.nl.


Foto’s: nu.nl

Artikel delen:
Reacties 12
 1. dit bedoelde ik nu he. als er voetbal is geweest zie je legio foto’s en wat zie je nu voor foto’s?

  jammere gemiste kans van deze website. dit lijkt toch meer op een sportsite gezien de vele sport foto’s

  ===========
  Weblog Zwolle wordt beheerd door vrijwilligers.
  Er moet ook gewoon gewerkt worden.
  Maak zelf een foto 😉


  ⚠️ Meld

 2. UPDATE:

  Donderdagochtend 17 april om 10.38 uur is bij het AH-distributiecentrum in Zwolle de afsluiter van het koelsysteem kapot gegaan waarbij een hoeveelheid ammoniak in de koelcel is terecht gekomen. Er zijn twee personen onwel geworden waarvan er één naar het ziekenhuis is gebracht. De geëvacueerde medewerkers mogen weer naar huis voor zover ze met het openbaar vervoer zijn. Het gebied is nog beperkt afgezet en de geëvacueerde panden mogen nog niet betreden worden. Verwacht wordt dat eind van de middag de situatie weer normaal is.

  Voor zover nu bekend is er geen gevaar geweest voor de gezondheid. In het brongebied wordt een afname van de ammoniaklucht geconstateerd. Het gemeentelijk beleidsteam is intussen ontbonden.  ⚠️ Meld

 3. quot: Weblog Zwolle wordt beheerd door vrijwilligers.
  Er moet ook gewoon gewerkt worden.
  Maak zelf een foto

  Reactie: snap ik volledig he maar het lukt altijd wel met de sport foto;s. of anders zou je geen nieuwssite moeten beginnen . maar goed das m,n mening he. succes toch in ieder geval

  ===========

  Sportwedstrijden vallen te plannen 😉
  Bedankt voor het ‘succes’

  On-topic a.u.b.


  ⚠️ Meld

 4. UPDATE:

  Na het vrijkomen van ammoniak op donderdag 17 april bij het AH-distributiecentrum in Zwolle is alleen nog een deel van het AH-terrein afgeschermd tot alle ammoniak verdampt is. Dit kan nog enige tijd duren.

  De geëvacueerde medewerkers kunnen intussen allemaal weer naar huis.
  De omliggende wegen zijn allemaal weer vrij en het gemeentelijk beleidsteam is ontbonden.  ⚠️ Meld

 5. De wegen rondom het DC stonden ook muurvast. Ik heb er een half uur over gedaan om via de Marsweg van de Oldeneelallee naar de Ittersumallee te komen (500m ofzo).


  ⚠️ Meld

Reageer