Kraanbolwerk Zwolle bereikt hoogste punt - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Kraanbolwerk Zwolle bereikt hoogste punt

Zwolle – Op vrijdag 12 juli werd door betrokken partijen bij het ontwerp, ontwikkeling en realisatie van het Kraanbolwerk het glas geheven. De bouw van het Kraanbolwerk bereikt letterlijk haar hoogste punt met de realisatie van de Koningin.

Dé landmark van het Kraanbolwerk telt 9 verdiepingen en heeft 28 verschillende appartementen. Op het hoogste punt zijn de mensen die hard werken aan het project in het zonnetje gezet en bedankt voor de dagelijkse inspanning. Het project Kraanbolwerk, een uitzonderlijke binnenstedelijke opgave op een hoogwaardige locatie, is ontwikkeld door VanWonen. De realisatie is in handen van Nijhuis Bouw.

De openbare ruimte wordt gerealiseerd door de Gemeente Zwolle. Frank van Munster is projectleider bij Nijhuis Bouw en betrokken vanaf midden 2016 bij de realisatie van 100 woningen: “Dit is een op en top binnenstedelijk project op een relatief kleine oppervlakte dat vele uitdagingen kent. Er zijn bijvoorbeeld diverse bouwsystemen door elkaar gebruikt, waarvoor maar één aanvoerroute mogelijk was. Echt een logistieke ‘just-intime’ uitdaging. Deze complexe opgave was alleen te realiseren door een super samenwerking met bouwteampartners Nieman, Alferink van Schieveen en Hulstflier.” Frida Hoekman, projectontwikkelaar VanWonen: ‘Het maakt me heel trots op wat we allemaal met elkaar hebben bereikt in dit toch best complexe project met zoveel belangen. Dat het er nu zo staat, het er zo uitziet, dat bewoners tevreden zijn, het geeft een heel voldaan gevoel.”

Jasja Scholtens, verkoopmanager VanWonen vult aan; “Als ik in het Kraanbolwerk loop kan ik een glimlach van oor tot oor niet onderdrukken. Ik word er echt blij van. Uniek aan het Kraanbolwerk is dat we aan zoveel verschillende woonwensen gehoor konden geven. Iedere woning of appartement is echt anders, waardoor er heel veel keuze was. We hebben woningen op maat ingericht en hebben daar ook een interieurarchitect bij betrokken. Zo is er hard aan gewerkt bewoners echt hun droomhuis te geven”.

Het project Kraanbolwerk bereikt zijn laatste fase met de oplevering van de Kadewoningen eind dit jaar en de Koningin, de Stadswoningen en de Grachtenwoningen begin volgend jaar. De eerste fase van het Kraanbolwerk startte in 2014 met de bouw van 28 appartementen. Daarna volgden meerdere fasen in de realisatie van woningen en appartementen. De inrichtingen van de Thorbeckewal rond september 2020 is het sluitstuk van het omvangrijke en unieke woongebied.

Het Kraanbolwerk kent een rijke geschiedenis. De volledige nieuwe bebouwing van het eiland refereert in architectuur en materiaalgebruik hieraan. Meer informatie over het Kraanbolwerk https://www.kraanbolwerkzwolle.nl/

Artikel delen: