Politie Zwolle helpt inbraak voorkomen

Politie Zwolle helpt inbraak voorkomen

Zwolle – De zomervakantie is weer begonnen. Woningen zijn tijdelijk onbewoond omdat de bewoners op vakantie zijn. Voor inbrekers is het één van de beste periodes van het jaar.

Om het inbrekers wat lastiger te maken geeft de politie Zwolle een aantal tips om inbraak te helpen voorkomen. Tevens leggen ze in een video uit wanneer 112 en wanneer 0900-8844 te bellen.  

Lees de tips op de Facebookpagina van de politie Zwolle.

INBREKERS GAAN NIET OP VAKANTIEDe vakantieperiode is begonnen. U gaat waarschijnlijk lekker op vakantie en dit weten inbrekers vaak ook. Mocht u Hieronder een aantal tips om ervoor te zorgen dat u een woninginbraak bij u voorkomt en met een gerust hart op vakantie kunt:1. Zeg niet dat je niet thuis bentZet niet op je voicemail dat je niet thuis bent. Dat geldt ook voor social media. Inbrekers zitten ook op Facebook en Twitter.2. Zorg voor een bewoond uitziend huisZorg dat je huis een bewoonde indruk geeft. Laat dus wat kopjes op het aanrecht staan en leg een krant op tafel. Daarnaast kun je een tijdschakelaar op je lampen instellen zodat het lijkt alsof er mensen thuis zijn.3. Laat geen post liggenLaat iemand de post weghalen zodat er geen stapels achter de deur vormen. Deze stapels zie je goed liggen, vooral door een voordeur met glas.4. Sluit ramen en deuren goed afZorg dat alle ramen en deuren goed zijn afgesloten. Goede sloten zijn hierbij natuurlijk van belang. Met het Politiekeurmerk Veilig Wonen krijg je vaak korting op de inboedelverzekering.5. Zorg voor zichtbaarheidHoe beter je huis zichtbaar is vanaf de weg, hoe kleiner de kans op inbraak. Knip de heg dus even bij en houd de gordijnen open.6. Vraag de buren om hulpHeb je een oprit? Laat de buren af en toe hun auto daar parkeren zodat het lijkt alsof er iemand thuis is.7. Vraag de buurt om hulpVertel de buren dat je niet thuis bent zodat ze een oogje in het zeil kunnen houden.8. Berg kostbare spullen opZorg dat ze uit het zicht zijn. Laat dus je iPad niet op tafel liggen.9. Stel je buitenlamp in op bewegingBuitenverlichting met een sensor schrikt inbrekers af.10. Maak een whatsappgroep met de burenDoor elkaar op de hoogte te houden via whatsapp en dat met een bord in de wijk zichtbaar te maken, schrik je inbrekers af.Ziet u iets verdachts in de wijk? Noteer details zoals uiterlijk, kleding, kenteken, merk en kleur voertuig en bel direct de politie. Bij spoed of heterdaad belt u 112 en anders 0900-8844 of een pb via Facebook! ^MB

Geplaatst door Politie Zwolle op Zaterdag 13 juli 2019
Artikel delen: