Burgemeester Roelenweg - Foto: Wouter Steenbergen
Burgemeester Roelenweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Veel wolkenvelden en een beetje zon

Zwolle – Zondag doet zijn naam geen eer aan. De zon is namelijk de grote afwezige, met name in de ochtend. In de middag zal hij zich uiteindelijk wel ontworstelen aan de wolkenvelden. Die lijken hardnekkiger dan op zaterdag. Toen warmde het ‘s middags tijdens brede opklaringen lekker op in de stad. Het kwik tracht zondagmiddag een magere 20 graden te halen, maar dat lukt pas nadat de zon op de proppen is gekomen. De noorden– tot noordwestenwind is zwak tot matig.

Uit de continue aanvoer van Noordzeewolken vallen mogelijk wat regenspetters. Geen hoeveelheden om je druk over te maken; je wordt er nauwelijks nat van. Maar toegegeven, het is wel tegenvallend weer voor juli. En het gebeurt terwijl een hogedrukgebied genaamd Xandra in de buurt is. Xandra ligt echter nog op de verkeerde plaats, waardoor lucht uit koele noordelijke regionen hierheen komt. Het goede nieuws is dat deze situatie na dinsdag verandert. Xandra komt in beweging en de koelte is verleden tijd.

Vanaf donderdag wordt wind uit het zuidwesten verwacht. De temperatuur stijgt naar een zomers niveau. Dan krijgt het zomergevoel in Zwolle ongetwijfeld ook een boost. Tegelijkertijd verschijnen er buien op de weerkaarten. Het ziet ernaar uit dat de middagtemperatuur boven de 20 graden blijft, ook op langere termijn. Er is dus een beetje hoop voor de rest van de zomermaand juli.

Artikel delen: