Start herinrichting Voorsterweg

Zwolle – Met de realisatie van de Hasselterweg en de reconstructie van het kruispunt Klipperweg / Voorsterweg komt de doorgaande verkeersfunctie van de Voorsterweg in Westenholte te vervallen. De weg wordt weer onderdeel van Westenholte en zodoende ingericht als woonstraat waar een maximum snelheid geldt van 30 km per uur. Maandag 21 april 2008 start de gemeente met de herinrichting van de weg. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in oktober 2008 gereed. 

Een veilig verblijfskwaliteit voor fietsers, voetgangers en bewoners vormt het uitgangspunt bij de herinrichting. De weg wordt versmald tot zes meter. Aan weerzijden van de weg liggen fietsstroken. Deze stroken zijn van asfalt en op de tussengelegen (auto)rijbaan wordt asfalt met een steenprint aangebracht. Naast het asfalt komt aan beide zijden een smalle strook halfverharding te liggen, waardoor de weg optisch minder breed lijkt. Passend bij het groene karakter van Westenholte wordt de weg aan beide zijden voorzien van groene bermen.

Op een aantal plaatsen wordt deze onderbroken door parkeerstroken. Grenzend aan de groenstroken ligt aan weerszijden een voetpad. Op kruispunten wordt de weg verhoogd middels een plateau of verhoogd plein. Dit verhoogt de attentiewaarde van de diverse weggebruikers op elkaars aanwezigheid en draagt bij aan de verkeersveiligheid.

Fasering

De werkzaamheden worden in grofweg twee fasen uitgevoerd.

De eerste fase betreft het deel van de Voorsterweg tussen de Teunisbloemweg en fietsafrit van de Westenholterbrug (fietsbrug over Hasselterweg). Dit deel van de Voorsterweg is afgesloten tussen 21 april en eind mei 2008.

In de tweede fase wordt het wegdeel tussen de Teunisbloemweg en de Westenholterweg opnieuw ingericht. Dit deel van de Voorsterweg is afgesloten tussen eind mei 2008 en eind oktober 2008.

Onvoorziene omstandigheden, zoals het weer, kunnen een wijziging in de planning noodzakelijk maken.

Gevolgen voor het verkeer

Tijdens de herinrichting zijn delen van de Voorsterweg afgesloten voor zowel langzaam verkeer (fietsers en voetgangers) als gemotoriseerd verkeer. Het verkeer wordt daarom omgeleid. De omleidingsroutes worden via borden aangegeven.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Goedzo, wordt de situatie nog beroerder… >:(
    Nu moet alles uit oud-W’holte over de Westenholterweg waar vrolijk geparkeerd wordt aan beide kanten van de weg (waardoor het met tegenliggers soms een ware slalom is om weg te komen).

    Het wordt echt tijd dat de bussluis opengegooid wordt voor verkeer, dan kan je op zijn minst W’holte wat beter inkomen.


    ⚠️ Meld

Reageer