Ittersumallee - Foto: Wouter Steenbergen
Ittersumallee
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Grijsheid verdwijnt in de loop van de middag

Zwolle – Dinsdag gaat bewolkt en vrij koel van start. Vroeg in de ochtend is het ongeveer 13 graden. Maar niet getreurd, in de middag komt de zon Zwolle uiteindelijk opvrolijken en opwarmen. We verwachten een maximum van 23 graden in de stad. Een lekkere temperatuur. Daarbij een matig noordwestenwindje, kracht 3, in de middag even 4.

De wolkenvelden vanaf de Noordzee, die eindeloos veel grijs brengen, soms enkele spatjes regen plus een mineurstemming onder sommige weergevoelige Zwollenaars, worden in de loop van de middag opgeruimd. Ze maken plaats voor losse stapelwolken van het niks-aan-de-hand-type. Regen valt daar niet uit. Het belangrijkste is echter dat ze de zon meer ruimte geven. En ze bieden uitzicht op sluierwolken die het blauw aan de hemel komen decoreren. Daar heeft de zon evenmin last van. Dat geldt dinsdagavond ook voor de maan, die dan gedeeltelijk verduisterd is. Grote kans dat er zo weinig bewolking is dat we de maansverduistering goed kunnen zien.

Woensdag wordt de wind noordoost en raken we de wolkenvelden gelukkig definitief kwijt. In de zon krijgen we een bonus van een paar graden Celsius. De zomerse grens van 25 graden kan gehaald worden en juli komt weer in zijn element.

Donderdag doet de zon een stap terug, maar gaat het kwik gaat verder omhoog. Er is kans op een bui in de avond. Maar dat past ook bij juli.

Artikel delen: