Samen Gezond op bezoek in Holtenbroek

Zwolle – Het project Samen Gezond, een initiatief van de GGD Regio IJssel-Vecht verlegt haar grenzen. Letterlijk, want dinsdag 22 april komt een groep internationale healt professionals naar Holtenbroek. Zij zijn werkzaam op het gebied van voeding en gezondheid en doen een bijscholing van een aantal weken bij het Internationaal Agrarisch Centrum (IAC) in Wageningen.

Het gaat om ongeveer 25 mensen uit verschillende landen in Azië, Afrika en Latijns Amerika. Ook een delegatie uit Wageningen sluit aan bij de groep. Ze zijn allen te gast in het wijkcentrum in Holtenbroek, aan de Bachlaan. Na een inleiding en uitleg over Samen Gezond en specifieke activiteiten in de wijk Holtenbroek door onder mee programmaleider Samen Gezond van de GGD, Marja de Jong, krijgen de healt professionals de gelegenheid om hun beeldende visie op een gezonde wijk te geven. Daarbij zijn onderwerpen als bewegen in de wijk, overgewicht, maar ook veiligheid van belang.

Wandeling

Na een lunch, gaat het gezelschap in groepjes de wijk in. Bij de ene wandeling zal er meer aandacht zijn voor veiligheid, denk daarbij aan de mogelijkheid van veilig spelen en bewegen op schoolpleinen. De andere route is meer op groen, natuur, voeding gericht. Zo wordt onder meer de wijkboerderij meegenomen in de route. Na de wandelingen keert de groep terug naar het wijkcentrum, waar ervaringen worden uitgewisseld en gediscussieerd, waarna het bezoek rond vier uur ten einde is.

Artikel delen:

Reageer