IJssel - Foto: Wouter Steenbergen
IJssel
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: De zon komt terug

Zwolle – Woensdag begint de rest van de zomer. Het herstel gaat niet op stel en sprong, maar de zon vertoont zich, en dat is al heel wat. En het wordt warmer. Wolkenvelden zijn ook nog present boven Zwolle; die geven zich niet gauw gewonnen. Ze zijn echter minder hardnekkig en uitgestrekt dan in de afgelopen dagen. Met de zon erbij wordt de middagtemperatuur in de stad 23 graden. Er is weinig wind uit uiteenlopende richtingen.

Dinsdag verschenen de opklaringen pas in de avond, vele uren later dan berekend. Goed nieuws is dat hogedrukgebied Xandra ons woensdag tijdelijk te hulp komt bij het opruimen van wolken. Ze is met haar centrum vanuit Engeland naar onze omgeving geschoven. Aangezien wolken makkelijker oplossen met een hogedrukgebied erboven, biedt dat betere perspectieven voor de zon. Xandra kan echter niet compleet uitsluiten dat er nog een buitje ontstaat. Erg nat zullen de paarden bij de IJssel daar niet van worden.

Donderdag verdwijnt Xandra richting het oosten. Bewolking krijgt weer een prominentere rol. De wolken komen dit keer niet uit het noordwesten maar uit het westen. Het kwik stijgt naar 25 graden en dat is een zomers temperatuurniveau. Zo veel zomers elan moeten we vanaf donderdagmiddag mogelijk bekopen met een onweersbui. Hoe zich dat ontvouwt, is nog niet geheel duidelijk.

Vrijdag heeft een vriendelijk weertype in petto, met een afwisseling van zon en wolken. Een middagtemperatuur van 24 graden in de stad. De kans op een buitje is klein.

Artikel delen: