PEC Zwolle wint ruim van jubilerend ZAC

PEC Zwolle wint ruim van jubilerend ZAC

Zwolle – PEC Zwolle heeft de vijfde wedstrijd van de oefencampagne met ruime cijfers gewonnen. Op een drukbezocht Sportpark Jo van Marle werd ZAC met 1-7 verslagen.

Voor de thuisploeg, na het kampioenschap van afgelopen seizoen inmiddels tweede klasser, betekende het oefenduel met de Blauwvingers het einde van het jubileumjaar. De Zwolse vereniging bereikte namelijk de respectabele leeftijd van 125 jaar.

De spelers van PEC Zwolle hadden geen boodschap aan de festiviteiten en schoten dinsdagavond dan ook uit de startblokken. Zian Flemming was de grote man, de aanvaller scoorde een hattrick door voor rust met het hoofd, een droge schuiver en een mooie volley te scoren. Ook Eliano Reijnders wist het net te vinden, waardoor de teams met een 0-4 tussenstand de kleedkamer opzochten.

Na de thee veranderde er weinig aan het spelbeeld. PEC Zwolle had de bal, alleen wist het in de eerste vijftien minuten weinig kansen bij elkaar te spelen. Dat veranderde in de zestigste minuut toen eerst Jan Quispel en daarna Eliano Reijnders en de ingevallen Lennart Thy trefzeker waren. Vijf minuten voor tijd redde Okke Scholten de eer voor de thuisploeg, door een strafschop binnen te schieten eindigde het oefenduel in 1-7.

Zaterdag 27 juli oefent PEC Zwolle verder tegen Asteras Tripolis. De wedstrijd tegen de Griekse ploeg zal om 19:30 uur afgetrapt worden in het MAC3PARK Stadion.

Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen: