Spoolde - Foto: Wouter Steenbergen
Spoolde
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: 25 graden in de middag met kans op buitjes

Zwolle – Donderdag is het warm, ondanks dat het niet volop zonnig is. Er is veel bewolking in aantocht, waar de zon moeizaam doorheen komt. Toch scoort Zwolle 25 graden of meer op de thermometer. Woensdag lukte dat ook al, geholpen door de zon die eindelijk weer eens serieus uren maakte. De wind draait donderdag van zuid naar zuidwest en is zwak tot matig. De meeste wind in de middag.

De zon schijnt vanachter velden hoge en middelbare bewolking. Dat levert een zogenoemd ‘waterig zonnetje’ op, een vreselijk cliché dat door weerlui regelmatig wordt gebezigd. De zon kan namelijk echt niet ‘waterig’ zijn, want het is een gloeiend hete bol. Daarom trachten wij de term ‘waterig zonnetje’ uit alle macht te vermijden, wat zoals je ziet helaas niet gelukt is in dit weerbericht.

De bewolking hoort bij een aantal zwakke fronten dat vanuit het westen overtrekt. Regenkansen zijn er vanaf het middaguur tot in de avond. Dat gebeurt niet in de vorm van langdurige neerslag, maar als plaatselijke buitjes. Heel misschien met een donderklap. De hoeveelheid regen zal erg meevallen. Of tegenvallen, voor wie begaan is met de droogteproblemen, zoals die bijvoorbeeld in de natuur op de Sallandse Heuvelrug spelen momenteel.

Vrijdag maakt Zwolle wederom kans om in de middag 25 graden te halen op de thermometers in de stad. Zon en bewolking wisselen elkaar af en het blijft waarschijnlijk droog. Er is weinig wind.

De verwachting voor het weekend is nog tamelijk onzeker. Volgens de huidige berekeningen is er vooral zaterdag kans op onweersbuien. De temperatuur lijkt op een zomers peil te blijven.

Artikel delen: