Artiesten Van Eigen Bodem bekend

Zwolle – Opgezwolle, Is Ook Schitterend (IOS), Het Goede Doel en Speelman & Speelman zijn de topacts tijdens het Nederpopfestival Van Eigen Bodem. Dat werd vrijdagmiddag tijdens de start van het Evenementenseizoen in het stadhuis bekend gemaakt.

Het gratis toegankelijke festival viert dit jaar een lustrum. Drie podia zullen er deze editie op 5 juli 2008 zijn: een hoofdpodium, een talentenpodium en een hiphoppodium. Rico van Opgezwolle en de Zwolse hiphopper Blaxtar zullen het hiphoppodium runnen. Op het talentenpodium zal de winnaar van de Nederpopprijs 2008 optreden. Het festival trok in 2007 zo’n 23.000 bezoekers naar Park Wezenlanden.


IOS was ook in 2006 op Van Eigen Bodem

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Ook dit festival is weer een knap staaltje creativiteit van Zwolse burgers. 🙂
  Het is niet te hopen dat dit ook vakkundig om zeep geholpen gaat worden door de gemeente…


  Maak melding

 2. Het staat er gewoon!

  Opgezwolle, Is Ook Schitterend (IOS), Het Goede Doel en Speelman & Speelman zijn de topacts tijdens het Nederpopfestival Van Eigen Bodem.  Maak melding

 3. artiesten
  dit (festival) trapt af om 12-00 uur toch ;D
  en gaat door tot 24-00 uur 😀

  wat zijn dan de artiesten topacts nou nou nou
  ;D ;D ;D


  Maak melding

 4. De hiphopafgevaardigden Rico (Opgezwolle) en Blaxtar (Grote Prijs-winnaar 2007) uit Zwolle programmeren en hosten hun eigen podium op Van Eigen Bodem. Het festival is daarvoor een
  samenwerking aangegaan met de 12 provinciale popkoepels en Amsterdam. Die leveren hun grootste hiphoptalenten uit hun provincie aan.
  Rico en Blaxtar maken hieruit een selectie van vijf acts.
  Deze acts krijgen 5 juli een plek op het podium ??Rico en Blaxtar in alle (provinciale) staten??. Doel is relatief onbekend talent de mogelijkheid te bieden zich te presenteren aan een groot en nieuw publiek.
  Deze landelijke ??wedstrijd?? is momenteel in volle gang. Halverwege mei worden de talenten bekend gemaakt die een plek krijgen op het podium.

  Van Eigen Bodem heeft de eerste acts vastgelegd voor de lustrumeditie: Het Goede Doel, Opgezwolle, IOS en Speelman & Speelman. Ook treden op Def P (Osdorp Posse) & The Howling Coyotes op. Nog zes namen zullen volgen.

  Festival Van Eigen Bodem werd voor de eerste keer gehouden in 2004. Doel van het fesival is de breedte van het Nederlandstalige poplied over het voetlicht te brengen. Naast het festival
  organiseert Stichting Van Eigen Bodem sinds 2005 de Nederpopprijs. Deze stimuleringsprijs voor muzikanten uit Nederland en België, die zingen in hun moerstaal, vindt momenteel voor de vierde keer plaats. Op vrijdag 16 mei is de finale in Poppodium Hedon in Zwolle.

  Van Eigen Bodem door de jaren heen:

  2004
  Het festival begon 17 juli 2004 kleinschalig, op de Nieuwe Markt, met circa 3.500 bezoekers. Door noodweer werd het evenement destijds anderhalf uur stilgelegd, daarna ging het verder met
  optredens van onder anderen IsOokSchitterend en Guus Meeuwis.

  2005
  Het tweede jaar verhuisde Van Eigen Bodem naar het Rodetorenplein. De reden was dat dit grotere plein meer bezoekers kon herbergen en daar minder geluidsoverlast zou worden veroorzaakt. Het aantal bezoekers steeg naar 8.500. Zij zagen optredens van ondermeer Daniel Lohues, Opgezwolle en Bert Heerink

  2006
  Het derde jaar Van Eigen Bodem, opnieuw op het Rodetorenplein. Dit jaar was het vijf jaar geleden dat Herman Brood was overleden. Het festival bracht daarom een hommage aan de Zwolse rocker.
  M.m.v. vrouw Xandra Brood en manager Koos van Dijk. De originele Wild Romance trad op met Ellen ten Damme die in de huid van Brood kroop. Voor zover de nummers niet Nederlandstalig waren, werden deze voor Van Eigen Bodem vertaald. Het festival trok 13.000 bezoekers. Andere optredens kwamen van onder anderen KUS, De Jeugd van Tegenwoordig en Van Dik Hout.

  2007
  Het eerste jaar in Park De Wezenlanden. De groei van het festival en de herstructurering van het Rodetorenplein noopten het evenement tot deze verhuizing. Het festival werd groter dan ooit: twee in plaats van één podium, een uitgebreid randprogramma met kunst en cultuur en aanvullende activiteiten leverde het festival 23.000 bezoekers op. Optredens kwamen van onder anderen The Scene, Jovink & The Voederbietels, Lange Frans & Baas B.

  2008
  Dit jaar staat in het teken van het vijfjarig jubileum met een derde podium gehost door de Zwolse hiphop-grootheden Blaxtar en Rico (opgezwolle). Zij selecteren vijf meest belovende
  hiphopnieuwkomers voor het festival. Dit doen zij in samenwerking met de provinciale popkoepels van Nederland. Dit podium, dat de titel draagt ‘Rico en Blaxtar in alle (provinciale) staten’, geldt als
  cadeau aan de hiphopstad Zwolle. Ook wordt het randprogramma fors uitgebreid. Het festival vindt plaats op 5-7-2008 in Park De Wezenlanden, van 15.00 tot 1.00 uur.


  Maak melding

Reageer