Schuurmanstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Schuurmanstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Vrij zonnig en warm

Zwolle – Vrijdag ziet Zwolle een mengelmoes van zon en wolken. De bewolking kan aanvankelijk het overwicht hebben, maar over de hele dag bezien, doet de zon lekker mee. Het wordt warm genoeg om de temperatuur zomers te noemen. Een kwikstand van 26 graden kun je ‘s middags op veel plaatsen in de stad op de thermometers aantreffen. De kans op een klein druppelbuitje noemen we, alleen omdat sommige weermodellen dat ook doen. Ze berekenen neerslag in de orde van tienden van millimeters.

Dat is zo weinig dat het eigenlijk onzin is dat we er zo veel woorden aan wijden. Kortom, onder alle bewolking blijft het vrijdag overdag overwegend droog. Maar: in de avond en nacht moet wel rekening worden gehouden met een buitje dat iets meer nattigheid brengt. Dat arriveert boven de stad vanuit het zuidwesten. BBQ’ers die vrijdagavond droog willen blijven, wordt aangeraden die richting in de gaten te houden. De wind is zwak tot matig uit richtingen tussen zuid en west.

Zaterdag is weertechnisch gezien een interessante dag, vanwege de grote kans op onweer. Je kunt ook zeggen dat het weer zaterdag hoogst onbetrouwbaar is. In de middag staan buien op het programma die lokaal flink tekeer kunnen gaan. En mogelijk is er ook al buienactiviteit in de ochtend. Of dat gebeurt en hoe intensief de ochtendbuien zijn, is nog onduidelijk. De middagtemperatuur valt iets lager uit: circa 24 graden.

Zondag is het weer heel wat betrouwbaarder. Veel ruimte voor de zon en nauwelijks kans op een druppel regen. De temperatuur verschilt weinig met zaterdag. Een laatste kans om je huis door te laten waaien, voordat de hitte volgende week bezit neemt van de stad. Temperaturen van 30 graden of meer worden vanaf dinsdag verwacht.

Artikel delen: