Opening Culinaire trip Zwolle – Beijing

Zwolle – Vrijdagavond is in de Broerenkerk de Culinaire trip Zwolle – Beijing geopend door burgemeester H.J. Meijer. Door een slag op een gong werd daarmee een driedaags culinair evenement met een internationaal tintje gestart. De opening werd bijgewoond door genodigden uit de wereld van sport, opleiding, horeca en business in het algemeen.


De ‘Olympische koks’ zijn aanwezig…

Het is een nieuw evenement waaraan jaarlijks een speciaal thema wordt verbonden. In 2008 luidt het thema: de Olympische Spelen. De organisatie R.E.E. werkt hierbij nauw samen met het ROC Deltion College uit Zwolle. Sleutelbegrippen als culinair, cultuur, kunst en entertainment worden tijdens de eerste editie van dit evenement gekoppeld aan de Olympische gedachte. De culinaire trip Zwolle-Beijing vindt plaats in en om de Broerenkerk van vrijdag 18 tot en met zondag 20 april en is gratis toegankelijk.


Organisator Rudolph en burgemeester H.J. Meijer

Culinaire aftrap
De culinaire aftrap van het Olympisch jaar 2008 is op vrijdag 18 april in Zwolle. Zwolle-Beijing is een grootschalig opgezet evenement met een culinaire reis langs de landen van de continenten van de vijf Olympische ringen. Verschillende landen presenteren zich. Het culinaire aspect in al zijn facetten loopt hierbij als een rode draad door het totale programma. Van proeven tot lezen en van kookdemo’s tot workshops. Organisatie R.E.E. beschikt over dertig jaar evenementenervaring in Nederland waarvan ook de laatste tien jaar als organisator van het familiefestival Pasar Malam Bali in de Zwolse IJsselhallen. Speciaal voor de culinaire trip Zwolle-Beijing stellen studenten en leiding van Deltion Horeca & Reizen een ‘vijf-ringen-menu’ samen. Deltion presenteert dit menu ook in China tijdens de Olympische Spelen. Het Olympische menu reist van Zwolle naar Beijing

Van Zwolle naar Beijing
Het Deltion College heeft een bijzondere culinaire band met de Spelen van 2008. Deltion kreeg begin 2007 de eervolle uitnodiging om op culinair gebied de coördinatie van 16.000 internationale persvertegenwoordigers te verzorgen. Een grote klus waarvoor Deltion met een speciale delegatie in China aanwezig is en intrek neemt in het Gehua New Century Hotel in Beijing. Het hotel waar in die periode het 2008 BIMC, Beijing International Media Center, is gehuisvest.  

Speciaal magazine
De culinaire trip Zwolle-Beijing krijgt jaarlijks een speciaal fullcolour themagericht magazine. In 2008 komen topsporters aan het woord. De sportieve prestaties van de topsporters zijn deels afhankelijk van een verantwoord eetpatroon. Topsporters met Olympische idealen vertellen in het magazine over hun eetgedrag en bekendheid met de verschillende internationale keukens. Dit magazine wordt gratis verspreid onder de bezoekers en genodigden van de culinaire trip Zwolle-Beijing. Bedrijven krijgen het magazine op verzoek toegestuurd. 

Artikel delen:

Reageer