Speciale tegelroute Ronald McDonald Huis Zwolle geopend - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Speciale tegelroute Ronald McDonald Huis Zwolle geopend

Zwolle – Vrijdag is op feestelijke wijze de tegelroute van het Isala Vrouw-kindcentrum naar het Ronald McDonald Huis Zwolle officieel geopend door Ina Kuper, lid Raad van Bestuur van Isala en Lianne Booiijnk, manager van Ronald McDonald Huis Zwolle. Met de tegelroute kunnen ouders van zieke patiëntjes in Isala het Ronald McDonald Huis Zwolle nog beter vinden.

In Ronald McDonald Huis Zwolle logeren ouders waarvan hun kindje is opgenomen in Isala. Deze ouders wonen niet in de buurt en door gebruik te maken van het logeerhuis zijn zij dicht in de buurt van hun zieke of te vroeggeboren kindje.

De afdeling Kindergeneeskunde en Neonatologie van het Isala Vrouw-kindcentrum ligt op slechts 5 minuten loopafstand het Ronald McDonald Huis. Vanaf nu ligt er tussen het Ronald McDonald Huis en Isala een tegelroute met daarop het logo van het Ronald McDonald Huis.

“Wij zijn ontzettend blij met dit initiatief! De route vanuit onze kinderafdeling naar het Ronald McDonald Huis was voor sommige ouders niet altijd even duidelijk te vinden. Met deze mooie stoeptegels is het zoveel makkelijker geworden,” vertelt Ina Kuper, lid Raad van Bestuur van Isala.

Ook Lianne Booijink is enthousiast. “Een cadeautje dat al heel lang op mijn verlanglijstje stond. Wat prachtig dat de route van en naar het ziekenhuis vanaf nu zo duidelijk wordt aangegeven. Mijn dank gaat uit naar de hulp en het enthousiasme van verschillende betrokken partijen. In het speciaal de sponsoren van de tegels, namelijk Esso Oosterveen Nieuwleusen, SL Composite Mouldings en PixelPaving. Maar ook Schagen Groep voor het plaatsen van de tegels en de gemeente Zwolle voor hun behulpzaamheid hierin”.

Johan Jonker, gastvrijheidsmanager van Isala is ook blij met deze ludieke bewegwijzering: “Ik vind het erg belangrijk om een gastvrij ziekenhuis te zijn, ook voor de ouders die in het Ronald McDonald Huis logeren. Dit pad draagt zeker bij aan een nóg betere gastvrijheid”.

Bij het Ronald McDonald Huis aangekomen was er voor iedereen nog een lekkere verrassing. Ronald McDonald Huis Zwolle krijgt geen subsidie en kan alleen bestaan dankzij de steun van donateurs, sponsors en vrijwilligers.

Artikel delen: