Vier het leven maakt uitstapje laagdrempelig voor ouderen - Foto: Stichting vier het leven
Foto: Stichting vier het leven

Vier het leven maakt uitstapje laagdrempelig voor ouderen

Zwolle – Ouderen die niet graag alleen uit gaan of begeleiding nodig hebben kunnen naar het theater blijven gaan dankzij Stichting Vier het Leven. Vrijwilligers begeleiden ouderen persoonlijk van deur tot deur. Drie maal per jaar ontvangen deelnemers kosteloos het programmaboekje en kan een keuze worden gemaakt uit diverse voorstellingen.

In het programmaboekje najaar 2019 staan onder andere de volgende voorstellingen in van Odeon en de Spiegel: Amadeus, Gelders Orkest en Orkest van het Oosten, Ilse de Lange, Koffie&Klassiek, GAS van Noord Nederlands Toneel, Hans Dulfer, Il barbiere di Siviglia van de Nederlandse Reisopera, Toonkunstkoor Caecilia en Renée van Wegberg brengt Shaffy, List en Piaf ten gehore.

De kracht van Vier het Leven zit in de persoonlijke aanpak en aandacht en het wegnemen van drempels. Begeleiding, vervoer, entree en consumpties zijn allemaal inbegrepen. De vrijwilligers bieden een ondersteunende arm en individuele aandacht om samen te kunnen genieten. Zoals een gast het vertelde: “Eigenlijk kon ik nergens meer naar toe, maar bij Vier het Leven wordt er voor me gezorgd, dat is erg fijn!”

Ouderen, mantelzorgers, organisaties die het boekje willen aanvragen, kunnen contact opnemen met het landelijke nummer 035-524 51 56. Informatie staat tevens op www.4hetleven.nl.

Een Vier het Leven arrangement bestaat uit het entreekaartje inclusief een vaste bijdrage voor consumpties, vervoer, parkeerkosten en begeleidingskosten. Tijdens het uitje zelf, kan de portemonnee thuis blijven en kan men zorgeloos genieten.

Artikel delen: