Kalverstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Kalverstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Onstuimig

Zwolle – Zaterdag wordt het een natte, onstuimige dag met onweer, hagel en windstoten. Kortom, het wordt een dag waarbij je het best binnen kunt blijven.

De tuin sproeien hoeft zaterdag in ieder geval niet, er zal genoeg regen vallen. Na de afgelopen dagen waar niet veel regen viel, is het voor de planten wel prettig om een flinke plensbui te krijgen. Ook het waterschap is blij met een grotere hoeveelheid regen. Zo wordt het droogtekort een beetje opgevuld.

De dag begint nog droog, maar vanuit het westen krijgen we te maken met wolkenvelden waar al snel buien uit komen. Het gaat om regen, onweer en hagel. Het KNMI heeft code geel afgegeven. Dit is mede door het feit dat er zware windstoten van 60 tot 70 kilometer per uur zijn voorspeld. Toch is de maximumtemperatuur met 24 graden aangenaam. Tijdens een bui kan het een paar graden afkoelen. Aan het einde van de avond zijn de heftigste buien voorbij. In de nacht naar zondag is het droog en klaart het op. We kunnen te maken krijgen met mist of nevel en het wordt een graad of 15.

De komende dagen is de regen voorbij. We krijgen te maken met prima zomerweer, met zon en hier en daar bewolking. Vanaf dinsdag komt de Zwolse zomer met temperaturen rond de 30 graden om de hoek kijken. Ook de thuisblijvers kunnen volop van de zon gaan genieten.

Artikel delen: