Zwolle krijgt als eerste stad in Nederland een ware BurGAYmeester - Foto: Joeri Kamphuis
Foto: Joeri Kamphuis

Zwolle krijgt als eerste stad in Nederland een ware BurGAYmeester

Zwolle – Met het vertrek van huidige Burgemeester Henk-Jan Meijer in het vizier en de aankomende installatie van de nieuwe Burgemeester Peter Snijders, komt de organisatie van Zwolle Pride 2019 met een uiterst bijzondere en innovatieve oplossing om de transitie op het Gemeentehuis van Zwolle soepel te laten verlopen, namelijk: De BurGAYmeester! Een functie die naast het verwelkomen van de Zwolle Pride bezoekers meer inhoud dan alleen maar lintjes knippen en symbolisch aanwezig zijn.

Gina Maria (49 jaar en cultuuronderneemster) is gevraagd om tijdens de dagen van Zwolle Pride deze ere functie te vervullen en om zo hét boegbeeld en ware Ambassadeur te worden van Zwolle Pride 2019.

“Wow, wat een eer dat ik de eerste BurGAYmeester van het land mag zijn! Zelf ben ik opgevoed dat iedereen gelijk is en je open moet staan voor ieder zijn gevoel en mening. Mijn hart ligt in Zwolle, ik ben hier geboren en getogen en hou van de stad en al haar inwoners. Supertrots ben ik dan ook op Niek lá Mon, zijn team en Stichting Zwolle Pride, dat ze dit voor elkaar hebben gekregen. Met trots zal ik Zwolle vertegenwoordigen en het boegbeeld zijn voor deze periode waar wij diversiteit, inclusiviteit voor de LHBTI-community in deze regio op de kaart willen gaan zetten, niet alleen voor het Pride weekend, maar ook op de langer termijn”

De organisatie van Zwolle Pride hoopt dat niet alleen bezoekers uit Zwolle, maar ook ver daarbuiten naar de prachtige Hanzestad zullen afreizen om de liefde te vieren! De organisatie roept dan ook op alle partijen die wat willen organiseren in welke vorm dan ook, om deze activiteiten te delen met de organisatie, zodat deze meegenomen kan worden in de communicatie en geplaatst kan worden op de agenda zodat Zwolle Pride 2019 een ware belevenis gaat worden voor alle bezoekers. “WANT ACCEPTATIE BEGINT MET ZICHTBAARHEID!” Dit kan via mail naar: info@zwollepride.nl

Artikel delen: