Medewerkers Isala Zwolle rennen voor het goede doel

Medewerkers Isala Zwolle rennen voor het goede doel

Zwolle – Een aantal sportieve medewerkers van de spoedeisende hulp van Isala in Zwolle zijn aan het trainen voor de SGOrun. Ondanks dat ze dagelijks al genoeg beweging krijgen, doen ze over negen weken mee met deze estafetteloop van minimaal 75 kilometer. Op 21 september zullen teams uit heel Nederland mee doen aan deze jaarlijks terugkerende loop. Zij zullen van de spoedeisende hulp in Groningen naar spoedeisende hulp in Goes rennen.

Door middel van deze sponsorestafetteloop hopen zij geld in te zamelen voor het goede doel, namelijk het Spoedeisende Geneeskunde Onderzoekfonds (SGO). Het SGOfonds geeft subsidies aan onderzoekers op het gebied van de Spoedeisende Geneeskunde. Ieder jaar ontvangen een aantal veelbelovende onderzoeksprojecten een financiële bijdrage. Daarnaast wil het SGOfonds in de komende jaren een promotietraject meefinancieren. Voorgaande jaren zette Isala zich ook al in voor dit goede doel doormiddel van deze SGOrun.

Svenja Haak, SEH-arts in opleiding: “Onderzoek binnen de spoedeisende zorg is letterlijk van levensbelang. Wij hopen een mooi bedrag binnen te halen waarmee we onderzoek, met als doel de zorg op de SEH te verbeteren, kunnen ondersteunen. Daarnaast is de SGOrun inmiddels een jaarlijkse teambuilding activiteit voor onze SEH. Verpleging, artsen en PA’ers lopen gezamenlijk voor dit goede doel.”

Isala hoopt op uw hulp. Iedereen kan zijn of haar steentje bijdragen door te doneren onder vermelding van Team Isala. Voor meer informatie kunt u terecht op www.SGOrun.nl. Het Spoedeisende Geneeskunde Onderzoeksfonds is opgericht om het vakgebied verder te ontwikkelen en zo de kwaliteit en patiëntveiligheid te vergroten. Het SGOfonds staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en is ANBI-geregistreerd.

Artikel delen: