Theo Dragt wint de Meester Bartjensprijs

Zwolle – Vanmiddag werd in het stadhuis de Bartjensprijs weer uitgereikt. Deze onderscheiding, in de vorm van een bronzen beeldje, wordt jaarlijks toegekend aan een persoon of instelling die de stad Zwolle op een bijzondere wijze heeft gepromoot.


Dit jaar waren de genomineerden: Legoworld, Opgezwolle en café De Tagrijn. En de winnaar dit jaar is De Tagrijn. Vorig jaar was de gelukkige winnaar de zwolse schaatser Erben Wennemars. Hij won toen van Opgezwolle. Ook dit jaar was Opgezwolle genomineerd en viel ook dit jaar helaas niet in de prijzen.


Opgezwolle weer buiten de prijzen…

Naast een mooi brons beeldje van Meester Willem Bartjens, kreeg de winnaar ook een oorkonde. Op deze oorkonde stond een verhaal die vertelde waarom juist dit de winnaar is. 


Op de oorkonde van Theo Dragt stond geschreven: “Theo Dragt is een ambassadeur van de Zwolse horeca. Gastvrij, hoffelijk en niet gevoelig voor de waan van de dag. Zijn café De Tagrijn ademt in alles uit dat de klant koning is. Bovendien zijn de whisky en de rode wijn er van een hoog niveau.”


Aan het eind werd er nog even tijd gemaakt voor het sabreren van een fles champagne. Maar wie zal de Meester Bartjenspijs gaan winnen in 2009?

Artikel delen:
Reacties 8
 1. prijs
  Onbegrijpelijk deze keus. Als je de rest van Nederland vraagt waar zij aan denken bij het noemen van de stad Zwolle dan noemt men in ieder geval met alle respect niet dhr. Dragt of cafe De Tagrijn. Mensen met kinderen wellicht Legoworld maar anderen zeker Opgezwolle. En deze anderen zijn in de meerderheid. Nog nooit heeft deze stad zulke jonge creatieve en succesvolle muzikanten gehad als Opgezwolle. Maar wie luistert naar, aanwezig was bij en de teksten begrijpt van “Tunnelvisie” weet wat ik bedoel. En de gemeente Zwolle (meneer Meijer in het bijzonder) maar trots doen over Opgezwolle…. O.a. bij de laatste nieuwjaarsreceptie terwijl Rico, Sticks en Delic niet eens waren uitgenodigd. Gemeente Zwolle schaam je! Ben blij dat andere Zwollenaren betrokken bij initiatieven als Van Eigen Bodem en de wedstrijd van Jaap Stam wel snappen hoe je met Zwols Talent omgaat en hen betrekt bij Zwolle promotie. Raadsleden, college van B&W proost lekker in de Tagrijn met een rode wijn en whiskey. Theo gefeliciteerd en succes!


  ⚠️ Meld

 2. Meester Bartjensprijs
  🙂 Het is waar wat Sander schrijft; Opgezwolle is bijzonder populair onder de jongeren in Nederland…, maar intussen ontbonden en de bandleden die doorgaan moeten zich opnieuw waarmaken. En Sander de jury bestond niet uit politici of de burgemeester!
  Theo Dragt is een constante factor in de stad! Opgenomen in twee routes van de VVV en geliefd bij de bezoeker die het Hip-Hop gebeuren ontstegen is! Ik ken meningeen die in de buurt van Zwolle zijnde zegt: ‘Even naar Theo’, Theo van harte gefeliciteerd en de toekenning van de prijs is helemaal jouw verdienste!


  ⚠️ Meld

 3. Volkomen terecht dat deze aardige, innemende persoonlijkheid de prijs heeft gewonnen. Hij heeft al decennia lang in van de mooiste echte bruine kroegen van Nederland. Theo, Proficiat!


  ⚠️ Meld

 4. hoewel ik me niet verdiept heb in de winnaar zal hij vast een toffe peer zijn. Waarover ik me wel verbaas, willemien, is de opmerking ‘het hip-hop gebeuren ontstegen zijn’, alsof het iets is wat je tot een bepaald niveau beperkt. dit is ook om te draaien; Opgezwolle die de Zwolse horeca ontstegen zijn, zijn verder gegaan in hiphop…..


  ⚠️ Meld

 5. En ik ken menigeen die nog noooooooooooooit van Opgezwolle gehoord heeft, lol. Zo kun je door blijven gaan, in zo’n wedstrijd blijft het appels met peren vergelijken.


  ⚠️ Meld

 6. Theo terechte winnaar !!!!!!!
  Theo, Lidia en Dafne van harte gefeliciteerd met jullie prijs.
  Dik verdient !!!!!!!!!!
  Ik was al bang dat opgezwolle (met zijn grote fanclub) meer stemmen zou binnenhalen maar jullie publiek blijkt een trouw publiek en wees daar maar trots op.
  In 1973 ben ik als meubelmaker in Zwolle komen wonen en niet lang daarna heb ik voor het eerst kennisgemaakt met de Tagrijn (het kleinste kroegje van Zwolle in de stadsmuur) en de nieuwe eigenaar Theo Dragt.
  Samen met wouter, (Ja die leuke man met de lange blonde haren en baard) heb ik toen de kasten achter de tap gemaakt van een aantal magazijnstellingen. Het contact was daar. Vele avonden van plezier heb ik daar mogen doorbrengen. Nooit tramelant, altijd goede muziek,
  dansen, swingen en Rock en Roll, heel vaak tot in de kleine uurtjes Vele jaren Carnaval, Kortom veel, Ja heel veel fijne herinneringen aan de Tagrijn. Natuurlijk mag ik je passie, je nooit aflatende inzet om het Zwolse wielrennen te promoten niet vergeten. en je succes met je wijnen onlangs op de Beurs in Utrecht. Zo zullen er nog vele dingen meer zijn die ik niet weet en waar andere maar over moeten brieven.
  Voor mij ben je nu 35 jaar een groot promotor van de stad Zwolle en heb je deze prijs hartstikke verdient.
  Geniet er dan ook van.

  Bert Guezen
  Bed and Breakfast De Beuk
  Zwolle  ⚠️ Meld

Reageer