Algemene Log 17

Dit is een algemene log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert deze Algemene log na ongeveer 150 reacties van een vervolg ( Algemene log: deel 18 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang.

Artikel delen:
Reacties 192
 1. Provincie betaalt boete ambtenaren

  Gepubliceerd op woensdag 02 april 2008
  De meeste provincies betalen verkeersboetes van hun ambtenaren. Het gaat om snelheidsovertredingen tot tien kilometer per uur te hard. Er kan een paar keer per jaar gebruik worden gemaakt van de regeling. Dat bevestigt een woordvoerder van het Interprovinciaal Overleg (IPO) na berichtgeving daarover in het AD.

  Volgens de zegsvrouw bieden niet alle provincies de mogelijkheid om bonnen te declareren, maar is de regeling in de wet vastgelegd. In de provincie Groningen ging het volgens het AD vorig jaar om dertig bonnen, en Drenthe denkt aan vergelijkbare cijfers. Gemeenten en het rijk betalen geen boetes voor ambtenaren.

  PvdA-Kamerlid Lia Roefs noemt de praktijken in de krant belachelijk. “Boetes afkopen is altijd foute boel, helemaal als de overheid dat doet.” Sander de Rouwe van het CDA vindt dat de provincies hiermee het slechte voorbeeld geven.  ⚠️ Meld

 2. Mwoah, volgens mij geldt dat bij vrij veel bedrijven zo, en zeg nou eerlijk, die overtredingen tot 10km/h gaan meestal nergens over, en hebben al helemaal niks met verkeersveiligheid van doen.


  ⚠️ Meld

 3. @Larry:
  Wat mensen toch niet allemaal willen geloven ;D
  Lijkt voor mij op een afvoerputje in de lucht.
  Wel knap gemaakt, dat weer wel! ;D


  ⚠️ Meld

 4. Tja Marrianne, is misschien moeilijk te bevatten maar wat denk je bijvoorbeeld van de tientallen verschillende verklaringen van piloten die over de hele wereld vreemde objecten in de lucht gezien hebben? Of van de vele ooggetuigen die vreemde objecten hebben waargenomen, onafhankelijk, wereldwijd?
  Het is niet dat ik heilig geloof in UFO’s maar ben ik ook niet helemaal gerust op dat ze niet bestaan..


  ⚠️ Meld

 5. Wat mij vooral verbaasd is dat er steeds meer hoge (ex)militairen met zeer gedétailleerde verklaringen naar buiten treden over UFO’s én daarmee samenhangende doofpot-operaties.
  Ook het feit dat de Bijbel vol staat met verwijzingen naar Goden die in hemelse voertuigen naar de Aarde kwamen en dat Jezus tijdens Zijn hemelvaart werd omhooggeheven en opgenomen in een wolk mag tot nadenken stemmen…
  Ook in allerlei andere zeer oude geschriften (van velerlei religies) spreekt men over hemelse voertuigen.

  Ik zelf heb nog nooit een UFO gezien, voor zover ik weet, maar het is maar net wat mensen willen geloven. 😉


  ⚠️ Meld

 6. Ter ondersteuning
  Om de club in Zwolle even te helpen op vrijwilligersgebied, gezocht:

  Beveiliging-/ servicemedewerker (m/v) (vrijwillig)

  Als beveiliging-/ servicemedewerker moet je onder andere:
  Beschikken over goede contactuele eigenschappen en sociale vaardigheden;
  Representatief zijn, Bereid zijn cursussen/opleidingen te volgen;
  Tussen de 18 en 65 jaar oud zijn, Flexibel zijn, Over een goede gezondheid beschikken.

  FC Zwolle heeft het volgende te bieden:
  Een opleiding;
  Twee seizoenkaarten;
  Een reiskostenvergoeding voor wonenden buiten Zwolle;
  Een feestavond;

  FC Zwolle heeft nog meer te bieden, ga naar http://www.fczwolle.nl.

  Taken:
  Bij thuiswedstrijden heeft de beveiliging-/ servicemedewerker als taken het verwijzen van gasten naar de vakken en zitplaatsen, het op een beleefde manier ontvangen van gasten, het regelen van de kaartcontrole, fouillering en dit op een goede manier uitvoeren, toezicht houden binnen de vakken en sectoren en de directe omgeving buiten het stadion, zorg dragen voor de ordehandhaving binnen de vakken, het bewaken van tussenhekken en specifieke stadiondelen (inclusief speelveldhek) en commandovoering op vooraf afgesproken niveau.

  Tevens is FC Zwolle op zoek naar beveiliging-/ servicemedewerkers die meegaan naar uitwedstrijden. Bij uitwedstrijden heb je als taken de begeleiding bij het groepsvervoer en daarbij het ondersteunen van de organisator van de busreizen en de supportersvereniging, toezicht houden binnen het vak van de FC Zwolle-supporters, als intermediair fungeren tussen verantwoordelijken ter plekke, informatievoorziening en aanspreekpunt zijn voor de F.C. Zwolle-supporters en de orde handhaven in het gastenvak.

  > Informatie:
  Ben je geïnteresseerd in deze functie, stuur dan je CV en motivatiebrief naar Stadion FC Zwolle, t.a.v. dhr. J. Veldink, Ceintuurbaan 2, Postbus 402, 8000 AK in Zwolle met vermelding van het nummer “BS-medewerker HG” in de linkerbovenhoek van de brief en de enveloppe. Je kan ook e-mailen naar: info@fczwolle.nl met vermelding van het onderwerp “BS-medewerker HG”.
  > Voor meer informatie kunt bellen met het kantoor van FC Zwolle. Het telefoonnummer is: 038-4534948.  ⚠️ Meld

 7. Ben afgelopen zaterdag naar de Golden Earring (zie mijn reactie aldaar). Maar waar ik echt flauw van wordt is dat je eerst weer in een rij moet staan om bonnetjes te kunnen kopen en dan moet wachten tot je met je bonnen in de hand een pilsje kunt kopen. Ik bedoel, in een Europa waar bijna elk land een toch al te dure Euro heeft hoeft het bier toch niet meer op de bon? Ik wil gewoon met eerlijk verdiend normaal geld betalen en niet eerst te veel bonnen gekocht hebben.  ⚠️ Meld

 8. Teveel bonnen of te weinig gedronken? Kan me je ergenis voorstellen Joppuh. Daar zullen organisatoren wel aardig wat aan verdienen; niet verzilverde bonnen/muntjes 🙁


  ⚠️ Meld

 9. Bonnen/munten heeft niks te maken met extra geld te verdienen door niet gebruikte bonnen/munten (meeste plekken kun je ze ook gewoon weer inleveren), maar alles met het snel helpen van klanten.

  Ik betaal veeeeel liever met een stapel munten dan dat ik een half uur sta te wachten omdat er 4 mensen voor mij perse met 50 euro hun biertje willen afrekenen.

  Geen wisselgeld zorgt voor de grootste versnelling aan de bar.


  ⚠️ Meld

 10. Heb zelf bij een evennementenhal gewerkt en dus ook consumptiebonnen verkocht. Dit is puur uit veiligheidsoverwegingen. Althans zo was dat bij ons.


  ⚠️ Meld

 11. Wat gebeurt er dan met al die muntjes en bonnetjes die niet ingeleverd worden? Kan me dit systeem wel voorstellen hoor, muntjes werken nog veel beter als natte en verfrommelde bonnetjes. Handig voor de klant en voor de organisator. Maar alles wat niet ingeleverd wordt is vaak pure winst. Of je moet wat je over hebt achteraf nog kunnen verzilveren. Vaak wel zo eerlijk.


  ⚠️ Meld

 12. @Dick-
  [Wat gebeurt er dan met al die muntjes en bonnetjes die niet ingeleverd worden?/i]
  Vraag dat maar aan de carnavalsgangers in Zwolle.Die dachten die gebruik ik volgend jaar wel.Maar helaas.De horicaffers hebben het goed weer voor elkaar.  ⚠️ Meld

 13. Niet om lachen Natascha; ’t zijn zware tijden!
  Maar Feyenoord ook al 2x een zesde plaats. 2x buiten de strijd om de 2e CL-ticket 😮 Die beker is natuurlijk een troostprijs. Met deze selectie hadden ze toch OOK meer moeten bereiken.
  4e keer op rij nu PSV, moet wel het laatste jaar zijn geweest >:(


  ⚠️ Meld

 14. Idd Dick!! Is te triest voor woorden, maar aangezien ze al een tijd terug afgehaakt waren voor het kampioenschap, zeg maar zo ongeveer NA de winterstop al, is de beker geen troostprijs voor hun denk ik. En wat dat CL ticket betreft Feijenoord heeft natuurlijk ook niets te zoeken in de CL.

  Dat vind ik nou zo grappig van ajacieden, als ajax de beker wint is het een mooie prijs en als een andere club ( welke club dan ook) hem wint is het een troost prijs 😛 😉


  ⚠️ Meld

 15. 😀 Ach ja, je l*lt toch altijd in je eigen straatje. Wat dat betreft heeft vriend van Gaal er helemaal een potje van gemaakt dit jaar! Tjonge, jonge en dan zijn ontslag weer intrekken en een paar slijmballen een veer in de re*t steken. Wel mooie tv dat ie nog blijft. Koeman officieel ontslagen vanavond. Als Franky in de CL verliest is het met hem ook einde oefening.  ⚠️ Meld

 16. geschreven door Joppuh, op 21 april 2008 om 22:03

  Goed zo Dick! Ik zie dat je de naam van mijn cluppie nu normaal typt!

  Een MIRAKEL!!!! 😀


  ⚠️ Meld

 17. Wat gebeurt er dan met al die muntjes en bonnetjes die niet ingeleverd worden? Kan me dit systeem wel voorstellen hoor, muntjes werken nog veel beter als natte en verfrommelde bonnetjes. Handig voor de klant en voor de organisator. Maar alles wat niet ingeleverd wordt is vaak pure winst. Of je moet wat je over hebt achteraf nog kunnen verzilveren. Vaak wel zo eerlijk.

  Op het BFO en Lowlands bijv. kun je gewoon je munten inleveren.

  Verder waarom ze het in kroegen niet doen, is omdat er in een kroeg veeeeel minder besteld wordt. In een gemiddelde Zwolse kroeg staat, wat zou het zijn, 500 man, met een barkeeper of 4~5, dat is 100-125 mensen per barkeeper. Het BFO heeft zo’n 200 man barpersoneel voor over de 100.000 mensen, dat is 500 man per barkeeper. Zie je het verschil?


  ⚠️ Meld

 18. @ Dick

  Ik lees net van Elrey op fcz.org dat Electrabel en Fc Zwolle praten over een hoofdsponsorschap. Zullen de beide partijen ons advies opgevolgd hebben door een te gaan praten met elkaar? 😉

  ===========

  We zijn hier al twee dagen mee bezig…


  ⚠️ Meld

 19. Ik kan deze middag bevestigen dat Electrabel GEEN hoofdsponsor van FC Zwolle gaat worden.

  Electrabel was verbaasd over het gerucht. Het wordt geen Hoofdsponsor en voert daar oook geen gesprekken over, meldt de persvoorlichtster aan Weblog Zwolle. “Electrabel heeft alleen drie business-seats in het stadion en is lid van de Business Club (BC)van FC Zwolle, meer niet”, aldus Electrabel.  ⚠️ Meld

 20. @ Natascha: Jammer van Electrabel, hadden ze Tjeu er maar bij moeten betrekken. @Joppuh & Larry: tegen vriendelijke realistische dames praat je ik nu 1 keer anders

  naam van mijn cluppie nu normaal typt!

  als tegen vervelende mannetjes 😉 Wat een zelfkennis he, over in je eigen straatje l*llen, iedereen doet het, slechts weinigen beseffen het 8)


  ⚠️ Meld

 21. Illigale kap
  @ Tjalling: Begrijp van Martijn dat GL/DG maandagavond mondelinge vragen heeft gesteld aan wethouder Kenkhuis over het Kiekenboslaantje en de vermeende illegale kap daar. De vragenstelster was Anneke Nusselder van GL/DG.
  Kiekebos


  ⚠️ Meld

 22. Kiekenboslaantje
  @ dick Daar worden riante wonnigen neergezet dus die bomen stonden in de weg.De gemeente wist er van volgens mij .Kwestie van het gezicht redden nu denk ik. ;D
  Maar over het kraaienbos geen woord?????
  Prachtig plekje trouwens om er een appartementencomplex neer te zetten.Van enige herbeplanting is nog geen sprake.Het lijkt of er een bom is ontploft.

  Archief gemeente Zwolle 6-11 2007

  De locatie Kiekeboslaantje wordt mogelijk herontwikkeld. Plannen hiervoor moeten nog verder uitgewerkt worden. De stallen van de aanwezige kippen- en varkensboerderij worden in het kader van de provinciale regeling Rood voor rood gesloopt. In totaal zouden aan het Kiekeboslaantje 6 riante kavels gesitueerd kunnen worden van 2000 ?? 2500 m2 met daarop een woning van maximaal 1500 m3. De omwonenden en andere belanghebbenden worden nauw bij het ontwikkelproces betrokken. Zo is er binnenkort een informatiebijeenkomst.


  ⚠️ Meld

 23. @ Tjalling: laat dat Kiekenbos dan maar. Genoeg aandacht lijkt het.
  kraaienbos NIXXX over weergehoord. Ronald Revenberg zou nog melden als hij wat van de provincie (eigenaar) had gehoord….


  ⚠️ Meld

 24. Real wil KJH voor 35 miljoen. Van de totaal 60 die ze voor volgend jaar te besteden hebben.

  Ajax zou ook al een jonge Spaanse opvolger op het oog hebben.

  ‘Reker en Valckx zeggen vertrouwen in elkaar op’
  Valckx weg…


  ⚠️ Meld

 25. Test test IP

  =========

  Deze Admin. kan nu ook zelf weer reageren.

  Excuses voor het ongemaakt eerder deze dag.
  Vanaf 10.00 – ongeveer 13.40 uur was Weblog Zwolle gedateerd. De datum bleef, door een nog onverklaarbare reden, op 11 september 2007 hangen.
  Door noeste arbeid en veel geduld kunnen we er nu weer tegenaan.

  Goed weekend allemaal !

  Harry
  Redactie Weblog Zwolle


  ⚠️ Meld

 26. Orlando Smeekes, de aanvaller van GA Eagles, wordt aan FC Zwolle gelinkt. De rappe Amsterdammer zegt op goal.com, dat al van een transfer spreekt, dat hij weet dat een overstap van Deventer naar Zwolle niet goed ligt bij de supporters van GA.

  Orlando Smeekes mag zich volgens de media ook verheugen in de belangstelling van Hércules, een club uit de Spaanse Segunda División. De aanvaller mag de Eagles aan het einde van het seizoen transfervrij verlaten. De interesse van de Spanjaarden is gewekt door actiebeelden op dvd. “Ik heb er wel iets van gehoord”, zegt Smeekes in de regionale krant, “maar ik heb niet met ze gesproken. Ik ben wel op de hoogte van de interesse van een club in Australie, maar daar ga ik niet naar toe. Ik geloof wel dat er meerdere clubs zijn. Ik zie wel.”

  Smeekes (26) heeft er een seizoen in De Adelaarshorst opzitten. De rappe Amsterdammer is met zeven treffers een van de smaakmakers van de formatie van Andries Ulderink. In het verleden stond hij onder meer onder contract bij Helmond Sport en FC Volendam.  ⚠️ Meld

 27. Tietentiller Joran is weer eens nieuws. Werd ook wel weer tijd. Meneer zit in Bangkok. Kamer met uitzicht op zee hoop ik. Misschien ziet hij iets drijven. Ondertussen heeft iemand zich bij de onvermijdelijke Peter R. de Vries gemeld omdat hij door Joran opgelicht zou zijn. Had hem zijn rekeningnummer en een pincode gegeven. En toen had onze Joran zomaar zijn rekening leeg geslurpt. Dat is niet lief van Joran. Doet hij anders nooit. En wij maar denken dat hij in een gesticht zat. Misschien zit hij dat ook wel. Ik bedoel: dat we met zijn allen in het zelfde gesticht zitten. Wel allemaal op andere afdelingen. Je hebt onder andere de sectie Oorlog, de Amerikaanse Presidentsverkiezingenvleugel, het Hooliganpaviljoen en de Woekerpolissenpoli. Iedere gestoorde zijn eigen afdeling. In het gesticht voert men alledaagse gesprekken over Jort en Georgina en Paris en Britney en Geer en Goor en of de glossy Catherine wel of niet moet blijven. Discussies op hoog niveau dus. En natuurlijk het absolute gesprek van de dag over de Olympische Spelen. In Peking is een rook- en rochelverbod afgekondigd omdat de Chinezen Schone Spelen willen.

  Onze kroonprins en Erika loven het fantastische initiatief. Winst voor de sport! Wie rookt of rochelt gaat voor dertig jaar naar een strafkamp. Het gesticht gaat dit moeilijke gespreksonderwerp liever uit de weg. Het liefst heeft niemand hier een mening over. Wel heeft iedereen het over de redding van de westerse vrouw.
  Er is namelijk een tietentiller op de markt. Een zalfje dat je gewoon bij de drogist kunt kopen. Je smeert het op je uitgejubelde theezakjes en binnen een maand heb je een paar bloeiende jonge meidenmemmen. Breast heet het spul. De fabrikant vertelde donderdag in een paginagrote advertentie in De Telegraaf dat je jongens minimaal 1 cupmaat groter worden. Waarom in die krant? Omdat die lezers nou eenmaal een paar slagen dommer zijn dan de rest van Nederland en die geloven dat soort onzin dus eerder.
  Wat het kost? Veel. Voor zeventig milliliter betaal je 74 euro. Of dat duur is? Weet ik niet. Hoeveel milliliter gaat er op een tiet en hoe vaak moeten ze ingesmeerd? Ben je na één kuurtje klaar of moet je je leven lang blijven zalven?

  Je zult als meisje in de ketel met Breast vallen. Word je dan de Obelix onder de Pamela Andersons?
  Mijn gedachten gaan onmiddellijk naar Jacobse en Van Es met hun neutronenkorrels tegen scheurgras. Kan niet wachten op de uitzendingen van de programma??s Kassa, Opgelicht en Radar, waarin dames hun zwaar gehavende borsten tonen. Mevrouw de Boer uit Lelystad vertelt dat haar tepels zomaar opeens licht begonnen te geven. Dimlicht. En mevrouw Verwijk uit Brummen kakelt over haar zogenaamde brokkelborsten, die op een nacht hoorbaar begonnen te craqueleren. Een gladjakker van Breast BV zegt dat zijn zalfje juist relaties redt. Mannen gaan na dertig jaar huwelijk weer bronstig grommend de trap op.
  Ondertussen is Joran dan in Argentinië gesignaleerd. Op een golfbaan met zijn vader als caddie. Hij golft met twee Nederlandse pedo??s die op de vlucht zijn voor Justitie. Ze reizen op een Nederlands noodpaspoort en golfen omdat ze dat nou eenmaal een heerlijke sport vinden. Lekker kleine gaatjes.

  Hun tas wordt gedragen door de werkloze president van de failliete Bank of Scotland. Iets misgegaan met een aankoop. Buiten de golfbaan zijn voedselrellen. De maïs is op. Die wordt tegenwoordig gegeten door de auto??s en die zijn dus milieuvriendelijk. Volgens de auto??s dan. Het hongerige volk maakt foto??s met hun mobiele telefoons van Joran, de pedo??s, de directeur en van mij. Voor een foto van mij op een golfclub betaalt Daphne Bunskoek vijfduizend euro. Als ze het plaatje aan het volk toont zegt ze er wel bij dat zij zich er voor schaamt. Het gaat haar eigenlijk te ver. Daphne is namelijk zeer integer. Die kan zo naar de VPRO. Vanachter een boom lacht Frans Bauer mij toe en fluistert: ⤽Alles is Banana Split!⤝

  Met grote dank aan Youp van’t Hek! (’t land is echt gek)


  ⚠️ Meld

 28. Dit was mogelijk ivm het ongeluk op de mastenbroekerbrug. Het verkeer stond muurvast.

  Straks meer info foto’s op de frontpage.

  De heli keek denk ik of het al weer door reed.
  Hij had namelijk ook even zijn zoeklicht aan.  ⚠️ Meld

 29. Een ongeluk op de mastenbroekerbrug en dan rondcirkelen boven de marslanden? Dat is een kilometer of 5/6 van elkaar af.


  ⚠️ Meld

 30. Ach Dick, ik help graag gelijkgestemde zielen (althans in dit geval), qua voetbal worden we het niet snel eens maar dat geeft niet. ;D


  ⚠️ Meld

 31. Ha ha, zou ook saai zijn als we het daar over eens waren Joppuh. Doe je hier trouwens ook nog een verslag van het al jaren zeer geslaagde lagere elftallentoernooi van Edon? Vandaag nog even besproken met de Kickert D.
  Verrassend trouwens dat Chelsea op gelijke hoogte met Man. Utd is gekomen en dat Be Quick weer op 3 punten kwam.


  ⚠️ Meld

 32. Oh gezellig Natascha en het is je clupje ook nog: veel plezier. Goed voor het Zwolse voetbal als er uiteindelijk zoveel mogelijk promoveren. Zal wel lastig worden voor Wijsman en zijn mannen. We lezen het hier wel.

  @Joppuh, ik weet verder ook niets van dat lagere elftallen toernooi, behalve de positieve verhalen van oa Kickert D.
  Ging er maar gewoon van uit dat het nog bestond, misschien is het al ter ziele.


  ⚠️ Meld

 33. @ Dick het is niet mijn clubje hoor, het is dat mijn broertje daar voetbalt maar verder is geen amateur club waar me hart echt ligt.

  Het is trouwens 3-2 geworden en dus zijn ze geen kampioen geworden, de eerste helft vond ik saai maar de tweede helft was wel leuk! En het was heerlijk weer!!


  ⚠️ Meld

 34. Zo is het Natascha: heerlijk weer is ’t belangrijkste. Jammer van de Zwolse club :'(

  Vind de bekerfinale niet veel aan, maar ik heb ook niet alles gezien. Tjonge wat lag die Roda-verdediging te slapen bij die 2e goal. Maar goed Feyenoord mag deze troostprijs hebben. ‘T had niet veel gescheeld of ze waren op FC Zwolle gestuit. Volgens mij hadden ze ook een makkelijk pad naar die finale. Kijk in elk geval niet meer verder, voor mij is ie beslist. Gefeliciteerd en ik neem aan een schrale troost.


  ⚠️ Meld

 35. Dansfeest gisteren in De Proosdij grote flop
  Jeetje wat een flop , las ik op weblog dat er gisteren een leuk dansfeest zou zijn in de proosdij, nou om 24.00 uur 3a 4 mensen, om 1.30 uur midernacht was de proosdij al dicht wegens geen animo.
  Gelukkig was er een leuk 80e feest in het coc


  ⚠️ Meld

 36. Dick, je zag toch wel dat alles in de kuip Fc Zwolle uit ademde 😉 Blauw witte goalnetten, blauw witte badjassen etc etc 😀


  ⚠️ Meld

 37. Het is wel wat met SV Zwolle; vanochtend heeft het 2e verloren en mogen de na-competitie in. Het 1e heeft verloren in Wijhe. Ze hádden beide kampioen kúnnen worden.


  ⚠️ Meld

 38. In Mokum is ook gefaald, maar ze kunnen nog een CL-ticket pakken en daar eindelijk wat mee doen. 6e worden en die denneappel pakken met zo’n groep! Dat kan toch ook niet anders als “falen” worden uitgelegd…


  ⚠️ Meld

 39. Wim de Bie….grappig en actueel:
  Veel echtelieden die samen in een auto rijden zonder navigatieapparatuur, brengen zichzelf in een onveilige situatie door de aanwezigheid van een veiligheidshamer aan boord.


  ⚠️ Meld

 40. Wat wil je daar mee zeggen dan Natascha? Zoveel volk is er toch altijd wel bij een huldiging? Het is vakantie en mensen hebben sowieso dagen zat tegenwoordig. Men is altijd wel te porren voor een feessie. Maar ze spelen volgend jaar weer slechts UEFA-Cup; mooier kan ik het niet maken. Of vind jij wel dat die cup (en hoe strompelig ze in de finale kwamen tegen mindere ploegen) een heel seizoen goed maakt?
  Met al die internationals????


  ⚠️ Meld

 41. Wat ik er mee wilde zeggen maar voor de goede orde niet deed, is dat er op heeeel de open dag van ajax net zoveel mensen komen als op die ”simpele” huldiging voor die ”simpele dennenappel” en dat ik dat een beetje triest vind voor een club als ajax, ja if you are getting nasty, i will also. Feyenoord heeft nu toch waar het recht op heeft!! En oh ja die ‘mindere’ club NAC heeft toch wel ajax uitgeschakeld. Ik begrijp best dat jij het allemaal zo niet bedoeld ( of misschien toch wel) en ik snap ook wel dat het nergens op slaat dat ze zongen helemaal niets in amsterdam, maar in Rotterdam hebben ze een prijs in Amsterdam niet, dan mogen ze (als ze play off winnen) PROBEREN in de champions leaugue te komen, dus op het moment hebben ze evenveel als Feijenoord. Dat is uefa cup.

  Zo ;D en nu laat dat hele alles om geld draaiende ere divisie weer achter me en ga ik me voorbereiden op donderdag 😉


  ⚠️ Meld

 42. Denk, weet zeker, dat Ajax meer aanhang van buiten Mokum heeft als Feyenoord van buiten Rotjeknor. Die mensen moeten er dus meer voor doen om daar te komen. Maar kwa fans in het land weet ik het niet hoor. Ajax heeft heeeeel veel fans, en ze hoeven er toch ook niet altijd heen. Maar begreep dat ze allebei een groter stadion gaan bouwen……Nou ja het zit bij beiden alle thuiswedstrijden vol. En met het oog op event. Olympische Spelen en/ of een WK voetbal?

  Kleine verschillen in getallen van mensen die daar aanwezig zijn zeggen mij niet zoveel. Persoonlijk vind ik vaak een Open-Dag veel te druk. Behalve die van FC Zwolle bij HTC 😉

  Feyenoord heeft nu toch waar het recht op heeft!!

  Niet recht op meer als de 6e club vab Nederland, de beker en deelname aan UEFA-Cup?

  NAc was dit jaar uiterst moeilijk te verslaan, door hun defensieve speelstijl. Zou Ajax-publiek nooit pikken maar ALLE RESPECT voor NAC en ERNIE!

  Voorrondes CL is natuurlijk meer als deelname aan UEFA-Cup. Alleen niet zoals Ajax daar de afgelopen jaren mee omgaat. Dat bedoel je zeker haha. Ja, uiterst kneuzig!!!!

  Laten we hopen dat het meevalt met v.M. Denk niet dat hij zoveel mensen tegen zich in het harnas weet te jagen als MvB :'(

  Ja, donderdag moet Zwolle het laten zien. Op de dag van de arbeid “d’r an met de lippe!” misschien zie ik je dan wel.


  ⚠️ Meld

 43. Ik zit in ieder geval bij Stapp’s Inn Dick, en misschien ook nog wel bij het “kadavercafé” (de Tagrijn) ;D We laat’n ze nie verdamp’n!


  ⚠️ Meld

 44. Potverdorie nu (?) dat heb je goed voormekaar! Robbie is gewoon nog hard an ’t werk begrijp ik. Heb hier net beloofd dat de dame hier wel naar huis mocht blijf ik tot 17.00 uur. Nou proost dan!


  ⚠️ Meld

 45. maar Zwolle heeft ook wel eens van Ajax in de beker gewonnen Dick, met 3-0, fameus doelpunt van Klaas Drost! Daar was ik uiteraard bij.


  ⚠️ Meld

 46. Ach… toen speelden ze nog in mooie groen wit gestreepte shirts met zwarte broek. Daarom zie ik Genemuiden nog steeds zo graag ballen.


  ⚠️ Meld

 47. Binnenbrand Zonnebloemstraat in Assendorp.
  =====================================

  het gaat om cafe de pieik en een huis er naast  ⚠️ Meld

 48. weet je wat het is die teletekst supporters zoals dick roepen van alles maar voorlopig heeft de neuzenparade nog helemaal niks .
  ja een fijne trainert marco van b man laat me niet lachen.


  ⚠️ Meld

 49. Hee Jozef, jij bent wekelijks langs de lijn te vinden bij Feyenoord? Ik ook maar dan op de amateurvelden. En neuzenparade is zo’n zielig naar “joden” verwijzend woord. Daar ga ik niet op in. MvB heb ik hierboven al beschreven. nixxx nieuws dus.


  ⚠️ Meld

 50. weet je wat zielig is steeds over dat zielige clupje uit amsterdam te beginnen terwijl ze ook nog steeds niks gepresteerd hebben das pas zielig


  ⚠️ Meld

 51. 😀 Geef toe dat het een paar jaar minder gaat (terwijl sommige Feyenoorders dat niet kunnen en blijkbaar tevreden zijn met 2 opeenvolgende jaren een 6e plaats). Maar het mooie en effectieve voetbal komt ongetwijfeld weer bovendrijven in Mokum. In ’95 nog het hoogsthaalbare binnengehaald. In het verleden bijzonder succesvol. Veel Ajacieden speelden 10-tallen jaren lang bij andere Nederlandse profclubs. Bij FC Zwolle hebben er ook aardig wat geschitterd. Maar die beker mag Feyenoord hebben van mij hoor. Het mooiste gister? Die behoorlijke reclame tegen kaalheid en dat Metgod voortdurend in beeld.


  ⚠️ Meld

 52. je kunt ook gewoon amsterdam zeggen hoor dat mokum klinkt een beetje zielig. maar 1995 jeetje 13 jaar geleden nou knap hoor? :'(


  ⚠️ Meld

 53. Voorlopig is Feyenoord de 1e Nederlandse Europacup 1-, de laatste uefacup- en de huidige KNVB bekerwinnaar.

  Dat ze 13(!) jaar geleden in Amsterdom wat gewonnen hebben is ook best knap hoor. 😀


  ⚠️ Meld

 54. Eigenlijk bedoelde ik het nog niet zo erg met ajax Dick 😉 maar inderdaad wat jij zegt europees stelt ook ajax niet veel voor net als de rest van de NL clubs ( met uitzondering van PSV ook al wordt dat nu ook al minder).

  Ik bedoelde dus gewoon dat die play offs nog moeten beginnen en dat ajax op dit moment niets meer heeft dan Feijenoord, en dat is UEFA cup. Ze moeten die voorrondes nog maar zien te halen 😛 No offence Dick. Je weet toch, het is alleen Fc Zwolle wat er telt en ik vind het gewoon jammer dat je met mij wel normaal over Feijenoord kan praten en met ”de rest” niet ( ook al ligt het er natuurlijk wel aan hoe ”de rest” reageerd)

  @Jasper

  Natuurlijk gaat het daar ook om geld, maar als een club als Ajax of Feijenoord geen europees haalt dan is dat een flink gat in de begroting daar doelde ik meer op.

  Ik vind het gewoon leuk dat Feijenoord eindelijk weer eens een prijs pakt en hoe dat dan is gegaan is dan toch niet meer belangrijk?

  En nu echt klaar van mijn kant!! 😉 Donderdag ga ik lekker Bossche bollen eten en ik hoop dat ze goed zullen smaken
  😀 😀


  ⚠️ Meld

 55. Laatste bijdrage vandaag over het edele voetbalspel
  Joh, wat maakt de 1e en/of laatste Feyenooit-cup nou uit. Er is er maar 1 echt belangrijk van dat was die 1e uit de prehistorie. En aantallen. Over die nationale beker, Ajax blijft bekerkoning:
  Meeste bekerzeges
  17: Ajax
  11: Feyenoord
  8: PSV
  4: Quick (Den Haag)
  3: HFC, Sparta Rotterdam, AZ en FC Utrecht

  Landstitels ook meer als Feyenoord en Europacups ook. Bovendien heeft Ajax altijd het mooiste voetbal gespeeld. En wat dacht je van het aantal internationale sterren….Maar ik heb er vandaag alweer genoeg over geschreven. En hierna zou ik alleen maar in herhaling vallen voor zover ik dat nog niet gedaan heb. Zoek anders maar even op dit onvolprezen weblog. Het gaat erom dat je van het spelletje geniet en dat iedereen zijn eigen voorkeur mag hebben.  ⚠️ Meld

 56. Dat ben ik niet met je eens Dick, dat Ajax altijd het mooiste voetbal heeft gepseeld. Feyenoord heeft in de 50,60 en 70er jaren minstens zo mooi voetbal gespeeld. In de jaren 90 is pas de “mythe van werkvoetballers” ontstaan. En oke, ook in de jaren 60 met Kreyermaat, Kraay en Klaassens, en de 70er jaren met Laseroms, maar Coentje, Willem, Rinus Franz Hasil, Willem Jansen waren alleen technisch zeer begaafde voetballers. ik herinner me zelfs dat Theo van Duyvenbode naar Feyenoord ging omdat Michels het niet in hem zag zitten, hij was niet meedogenloos genoeg en wilde alles voetballend oplossen, bij Feyenoord kwam hij goed tot zijn recht met als resultaat…? …de allereerst Europacup, dus kom bij mij niet aan dat Ajax ALTIJD het mooiste voetbal speelt want dat is domweg niet (ALTIJD) waar.
  Verder natuurlijk no hard feelings en wel veel respect voor n club als Ajax.


  ⚠️ Meld

 57. Anekdote
  Respect over en weer, die bedrijfssportvereniging uit de gloeilampenstad is nu al te vaak kampioen geworden. Was vroeger trouwens wel fan van Jan van Beveren!
  Mijn laatste interview bij LOZ was er weer 1 omdat de rest lag te slapen. De beste amateurvoetballer van Zwolle (eo) nam afscheid en LOZ was er niet bij. Vroeg waarom ze daar geen aandacht aan besteedden. Net als aan de 1e wielerkoers om de Peperbus en de filmopnamen van Kees Prins in Zwolle (film Jonny Jordaan); waarop ik vervolgens met een l*l-smoes 2 uur heerlijk met mijn Jiskefet-held heb zitten babbelen in het Hopmanshuis. Naar de 1e is nog iemand gegaan geloof ik, heb mezelf tussen de filmcrew gemaovreerd met LOZ als fictieve dekmantel. Maar dat interview met Marcel Damman MOEST er natuurlijk komen. René en Harold Eyckelkamp waren er, Gerard Marsman en Brucht Bergsma. Had ’s morgens telefonisch een micro geleend, bij de gratie gods want ik werkte er natuurlijk nog maar net.
  leuk interview gedaan. Laatste vraag: “Marcel ik heb nooit begrepen dat jij als liefhebber van mooi voetbal fan van Feyenoord bent? ”

  Hij: “Heb ook nooit begrepen dat jij als liefhebber van inzet en karakter
  fan van Ajax bent” hahaha, leuk toch. Je wilt overigens niet weten hoeveel moeite het heeft gekost om dit op bandje voor hem te krijgen. Je wil ook niet weten hoe laat het nog werd bij Elles Heetebrij in de kroeg 😉


  ⚠️ Meld

 58. Enige nuance in de berichtgeving van GS

  25 april 2008
  De leugen regeert
  Geenstijl is de afgelopen weken weer hard tekeer tegen me aan het gaan. Normaal reageer ik daar niet op maar er zijn media die wat Geenstijl beweert, overnemen. Kennelijk niet gehinderd door de wetenschap dat Geenstijl de verhalen die ze publiceert zelf verzint.

  De Leugen Regeert beleeft in kijkcijfers het beste seizoen ooit maar het bericht van een paar weken geleden waarin Geenstijl het tegenovergestelde verzon -compleet met gefingeerde citaten – werd klakkeloos overgenomen door media als De Pers en Reclameweek. Zie hier een voorbeeld (De Pers heeft het oorspronkelijke bericht verwijderd toen ze op de onjuistheid werd gewezen). Je kunt je trouwens afvragen wat er voor journalisten bij het vakblad Reclameweek werken die niet weten dat alle reclame bij de Publieke Omroep wordt geregeld door de Ster en dat het bedrijf AdMediaTotaal niet eens bestaat.

  Nu beweert Geenstijl dat de kijkers massaal wegzappen tijdens mijn column in De Leugen Regeert. Ook daarbij is in werkelijkheid het tegenovergestelde het geval. Zoals ook het eerdere bericht dat presentator Felix Meurders bij een auto-ongeluk om het leven was gekomen, gelogen was.

  Ik kan ook wel uitleggen hoe het werkt. Geenstijl baseert de laatste tijd veel berichten op wat ik via Twitter aan anderen meld. Dus als ik schrijf dat ik blij ben vanavond vrij te hebben omdat De Leugen Regeert drie weken pauze houdt, dan verzinnen zij bovenstaand bericht. Een paar weken terug meldde ik dat de kijkcijfers van De Leugen Regeert zo goed waren, toen kwamen ze met dat andere tegenovergestelde bericht.
  Er zijn mensen die dat niettemin allemaal geloven. Want ja, de leugen regeert.

  Bovendien vind ik DLR wel een erg goed 2-zijdig programma. Felix Meurders erg goed en sympatiek (heb hem eens gesproken in Frits Spits’ Tijd voor 2) en FvJ altijd ter zake kundig. Tja, smaken verschillen. Merk ik thuis al want ze vinden er ook niets aan 😉


  ⚠️ Meld

 59. Nu op 3fm: 2 conducteurs op de trein Zwolle-Leeuwarden waren pas behoorlijk heftig met elkaar bezig. Alle treinreizigers konden mee”genieten” van het gekreun 😀


  ⚠️ Meld

 60. De verhouding Eindhoven Amdsterdam en dan met name de rol van Cruyff/Coster wordt aardig belicht, laat ik het voorzichtig formuleren. Jammer dat het zo gelopen is want Van Beveren was met afstand de beste keepr ooit in Nederland.


  ⚠️ Meld

 61. Kluivert, Cocu, Reiziger en last but not least Bergkamp maken gebruik van de regeling om binnen een jaar het hoogste trainersdiploma te krijgen.

  Benieuwd wat voor toppers daar uit rollen 😛


  ⚠️ Meld

 62. Idd goed te horen; maar nixxx mis mee 8)

  Lekker met een paar potten naar van mijn favoriete clubs gekeken. Schitterende goal. Was voor Barca, waar ik nog niet zo lang geleden een wedstrijd zag met Edje Davids, slapen aan het heerlijjke strand en bijzondere paaldansacts in de uitgaanszone. Jammer ook voor Frank. Maar mooi voor EDJE! Kan ook nog kampioen worden. Dus toch een beetje chickenskin “Glory, glory Man United….” Kan morgen ook mooi worden!
  Hopen op Liverpool….ABSOLUUT!!!

  Maar eens zien of die nieuwe stadions in Nederland doorgaan. Nu Blattler Spanje gevraagd heeft zich kandidaat te stellen voor 2018
  :'(

  😀 Van Hooydonkshuffle op A28


  ⚠️ Meld

 63. wel tof dat chelsea heeft gewonnen nou nog even de finale winnen en dan is het allemaal weer geslaagd voor chelsea.


  ⚠️ Meld

 64. k vind er niets aan dat Chelsea door is, had liever liverpool door gezien.

  Wel heeel gaaf dat Zenit door is natuurlijk!!

  En oh ja Dick, jij was er toch ook bij tegen volendam?


  ⚠️ Meld

 65. Bericht toegevoegd. Een admin zal deze activeren indien OK
  De ene keer wel dit bericht en de andere keer niet en wordt het direct geplaats.
  Wat is hiervan de reden??
  Groetis ikke

  ===========

  Een aantal scheldwoorden hebben we als ‘filter’ voor het plaatsen van berichten. Voordat dit werkelijk online gaat, krijgt dit bericht een check van een Admin. Meestal betreft het niets kwaads en wordt een reactie direct goedgekeurd.


  ⚠️ Meld

 66. @ Natascha, hoi ik had je berichtje van gister helemaal gemist.

  k vind er niets aan dat Chelsea door is, had liever liverpool door gezien.

  Wel heeel gaaf dat Zenit door is natuurlijk!!

  En oh ja Dick, jij was er toch ook bij tegen volendam?

  Jammer idd, had ook liever Liverpool gezien.
  Zenit is mooi voor Dick de kleine generaal en voor ons! Heb het niet zo op mofjes. Zeker niet op die zichzelfoverschattende lederhosen. (Schijnt trouwens dat die kelder-schandalen ook door mafkezen uit de Nazi-tijd zijn gepleegd).
  Was er idd tegen Volendam ook bij
  :'(


  ⚠️ Meld

 67. Dan heb ik liever dat je weg blijft 😉 Iedere x als jij komt gaat het helemaal fout ;D 😛

  Nee gekheid hoor 😀


  ⚠️ Meld

 68. Idd Natascha, daar waren wij gister ook achter :'( Volgende bezoek is ook al met een trieste ondertoon: Nooit meer Jaap Stam op de prof-velden. De man die afgelopen seizoen helaas ook te vroeg moest ervaren dat “de piepe leeg was”. G*d hoe sluiten we toch nog positief af vandaag…. Zo is de ook al niet zo rooskleurige FC-uitgangspositie:

  FC Zwolle moet zondag tegen FC Den Bosch een 1-0 achterstand ongedaan zien te maken in de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. Coach Jan Everse kan echter niet over een complete selectie beschikken.

  Derk Boerrigter, Albert van der Haar (foto), Bram van Polen en Rob van der Sluijs zullen geen deel uitmaken van de Zwolse wedstrijdselectie. Boerrigter kampt met een blessure aan een scheenbeen, Van der Haar heeft problemen met een hak en Van der Sluijs is geopereerd aan een schouder.

  Van Polen is er in Den Bosch niet bij vanwege een schorsing. De 22-jarige aanvaller werd donderdag tijdens de heenwedstrijd van het veld gestuurd met een directe rode kaart. De aanklager betaald voetbal legde Van Polen een schorsing op van drie wedstrijden, waarvan één duel voorwaardelijk.

  Ga je nog heen Natascha?

  Beetje humor dan van de veel gepestte Dicky A., ook een heerlijke anti-moffen-man:

  ⤢ Advocaat: ‘Ik dacht nog éven dat die Duitsers in de laatste minuut op 4-4 zouden komen.’

  😀


  ⚠️ Meld

 69. Nee ik ga niet heen, ik stap niet zo graag een buscombi in. En helemaal niet als je bedenkt dat ik anderhalve maand geleden nog gewoon met de auto naar FcDB- FcZ ben geweest.

  Morgen gaan we maar een dagje attractiepark slagharen doen met me jongste broertje en 2 vriendjes van m.


  ⚠️ Meld

 70. Ja…heerlijke humor van Dick Advocaat die ik alle successen gun. Hij is hier uitgekotst maar er zijn maar weinig coaches die met het Ned 11-tal succes hebben.
  Dick is gewoon een vakman en verdient alle credits, dat blijkt maar weer eens! ;D


  ⚠️ Meld

 71. Weer helemaal met je eens Joppuh. Hij was als bondscoach wel een beetje veel achterdochtig voor negatieve commentaren, deed ook niet alles even goed (Robben). Maar is teveel en te makkelijk door het (ook alweer) meelopersgilde van de h*oernalistiek afgemaakt. Lekker bijtertje ook als voetballer!


  ⚠️ Meld

 72. Wie moet je geloven? Let op welk medium je leest!
  Nog even dit over de h*ernalistiek en objectiviteit:
  Die onze mening natuurlijk mede vomt omdat we niet alles kunnen controleren.
  Dit seizoen is al weer vaak gebleken dat De leugen regeert:
  Vaak nemen media letterlijk alles over wat op populaire internetsites (en opruiiende kranten) verschijnt. Kennelijk niet gehinderd door de wetenschap dat (veel sites) de verhalen die ze publiceren zelf verzinnen (er zouden mensen deaud zijn), aandikken, overdrijven, uitbuiten, versimplificeren zodat ze in hun eigen straatje passen. Zodat ze de meeste comments opleveren. Het maakt ze niet uit dat ze daarmee bijvoorbeeld mensen of hele groepen demoniseren, puur voor eigen gewin. Dat heet graaien nog wel over de ruggen van anderen. Want populariteit genereert sponsoren. Bijvoorbeeld Geen Stijl gaat zo te werk, de daaran gerelateerde campingzender SBS en De Televaag. Pfff als er 1 ongenuanceerd opnaait……
  Probeer eerst eens te reageren op feiten.
  Mooi citaat van John van Boven op een ander topic

  Negatieve opmerkingen worden voor waar aangenomen en positieve opmerkingen moeten eerst onderbouwd worden.
  Discussieer op basis van argumenten en niet op basis van persoonlijke kwalificaties.  ⚠️ Meld

 73. Nacompetitie
  De uit winst van WVF en de thuis (toch?) winst van Berkum, hier nog niet besproken 😀 Volgende week maar eens kijken….


  ⚠️ Meld

 74. Die wissel van Dick was destijds zo slecht nog niet bedacht! Bosvelt moest erin, alleen beter was het geweest vd Meijde te vervangen, die raakte geen bal in die wedstrijd en Robben was de gevaarlijkste man. Verder deed ie het niet zo slecht, Advocaat, al ging hij pas verjongen toen ze uit met 1-0 bij Schotland hadden verloren, met die prachtige 6-0 als gevolg.


  ⚠️ Meld

 75. kraaijenbos
  @tjalling, is het al bekend, hoe en wat blijft wel verdacht stil van de PVDA man en wethouder inzake bovenstaand, naar mijn idee ligt het momenteel zelfs stil, weet jij meer  ⚠️ Meld

 76. kraaijenbos
  Ronald Revenberg (PvdA) zou het uitzoeken maar is de laatste tijd nogal druk geweest. Duidelijk was wel dat de schuld niet bij de gemeente maar bij de provincie lag. Vond het antwoord ook al lang wegblijven, daarom heb ik hier ook al eens gevraagd hoe het er mee stond… Verwacht toch binnenkort wel wat te lezen hier.


  ⚠️ Meld

 77. Kraaijenbos
  Beste Dick, Tjalling en Be,

  Ik ben inderdaad nogal druk geweest de laatste maanden met werk (ja, zelfs een raadslid moet werken :)), politiek en een verbouwing thuis.
  Ik heb de betrokken wethouder hierover destijds gesproken en hij gaf aan dat het verlenen van de vergunning door de provincie is gebeurd, omdat dit stuk bos buiten de bebouwde kom ligt. Hij is hierover (ambtelijk) in gesprek over het feit dat de communicatie hierover met de aanliggende gemeente (Zwolle) niet gebeurd is. Ook heeft hij de provincie aangeboden om voortaan gebruik te maken van elkaars kennis en kunde op dit gebied. M.a.w. Zwolle heeft een aantal voortreffelijke ambtenaren op het gebied van groen en groenbeheer en de provincie zou hier gebruik van kunnen maken. We zijn immers niet voor niets groenstad geworden..

  Maar goed, dit even terzijde. Dan het Kraaijenbos zelf. Ik heb afgelopen zaterdag (onderweg met bouwafval naar de Rova) zelf geconstateerd dat er gekapt is en dat er verder niets meer lijkt te gebeuren. Nu weet ik niet helemaal precies van de hoed en de rand, maar mij is wel toegezegd dat men (ambtenaren Zwollen en provincie) met de eigenaren in gesprek zijn over herplant van eiken en beuken (ipv de gekapte populieren). Ik weet ook niet wanneer de beste tijd voor herplant etc is (ben geen boomdeskundige) maar ik kan mij voorstellen dat dit niet de beste periode nu is. Nogmaals ik weet het niet zeker. Ook zou het kunnen zijn dat men nog plannen voor herplant aan het maken is, maar ook dit is giswerk.

  Wat wel duidelijk is, is dat er nieuwe bomen komen en dat dit bos/landgoed dan ook opengesteld gaat worden voor publiek. Dus al met al een vooruitgang. Ik zal de betrokken wethouder na het mei-reces nog eens om de actuele stand van zaken vragen en laat dit jullie weten.

  In ieder geval dank voor jullie alertheid!


  ⚠️ Meld

 78. Bedankt Ronald! Eens kijken of hier nog wat uit komt

  Ik zal de betrokken wethouder na het mei-reces nog eens om de actuele stand van zaken vragen en laat dit jullie weten  ⚠️ Meld

 79. @ Dick: Hiernaast is het ook goed te weten dat de betrokken wethouder een groen hart heeft. Onlangs heeft hij nog adequaat opgetreden bij een illegale kap van bomen aan de Kiekenboslaan. Deze eigenaar heeft zonder vergunning een aantal bomen gekapt, en plannen voor nog meer, ten behoeve van woningbouw. Hem is inmiddels een sanctie opgelegd waartegen hij bezwaar heeft gemaakt. Deze bezwaarprocedure loopt nog, maar vast staat dat hij onder verscherpte controle staat t.a.v. zijn plannen voor nog meer kap.


  ⚠️ Meld

 80. @ Ronald: Dat verhaal van de Kiekenboslaan hebben we meegekregen via dit onvolprezen weblog. Over de opgelegde sanctie kan ik zo snel niets herinneren. Hoop dat de straf in elk geval niet kinderachtig s. Dus de wil is er bij de wethouder. Mooi, aanpakken die mensen die denken dat ze boven de wet staan.


  ⚠️ Meld

 81. Dank je wel Gretha, gezellige avond lukt aardig ondanks het feest dat nog moet komen. En we gaan nog ff door; jullie ook nog een gezellig slot aan deze zonnige dag 8)


  ⚠️ Meld

 82. Kraaijenbos
  Ronald bedankt voor de info.Maar het blijft raar dat er in enkele dagen van binnen uit een groot gebied gekapt wordt en er vervolgens maanden niets meer wordt gedaan.Herbeplanting had al lang plaats kunnen vinden.
  Maar goed we houden het in de gaten.

  Trouwens zonder bekeuring door de politie controle gekomen met je aanhangwagentje?Ze stonden er zatererdag weer met 6 man autos met aanhangwagentjes aan te houden.Zieligggggggggg.


  ⚠️ Meld

 83. wat grappig; in de donker grijze kolom (recent geplaatste reactie) zie je de youtube link staan. In het geschreven stukje de link-tekst.
  Bedankt voor de link! Ik kon er ’s avonds niet heen, maar heb vanuit de tuin kunnen luisteren.

  ==========

  Nu kan je het alsnog zien 😉


  ⚠️ Meld

 84. De Twijn opnieuw (school AA-landen) bezocht door inbrekers!
  De politie pakte echter enkele weken geleden een Zwollenaar op die drie eerdere inbraken in De Twijn bekende.

  Inbraken in Stadshagen opgelost. Op zondagavond 20 april zijn in een cafetaria aan de Dobbe drie jongens uit Zwolle van 8, 13 en 14 jaar aangehouden voor openlijke geweldpleging.
  Zwolle’s goede cijfers over afgelopen jaar krijgen wel een knauw lijkt het.  ⚠️ Meld

 85. Komt nog een leuk feestje hier in het park en wel op 3 augustus, Armin van Buuren, Erick E, ATB en weer allemaal gratis 😀 ;D

  Las het in de stentor


  ⚠️ Meld

 86. OM: Minder criminaliteit & er wordt meer geld afgepakt van criminelen.

  jeugdcriminaliteit: In 2006 werden nog 35.600 jongeren betrapt op illegale activiteiten in 2007 37.900. Opvallend is een opvallende toename van meisjes in het geheel. Vorig jaar 6600.

  Toch MINDER criminaliteit!


  ⚠️ Meld

 87. Blind vertrouwen in de FC vanavond
  Kan’t me voorstellen….maar ze winnen die pot zeker weten. Al was het alleen maar omdat ze beter zijn.

  Blind nieuws (goeie zaak!): Een speciale clausule biedt Danny Blind de mogelijkheid om terug te keren bij Ajax. De technisch directeur van Sparta keert als technisch manager terug bij de club waarvoor hij 21 jaar werkte en zette zijn handtekening ?? net als trainer Marco van Basten eerder ?? onder een verbintenis tot 30 juni 2012. “In mijn contract bij Sparta liet ik één clausule opnemen: dat ik in welke functie dan ook kon terugkeren bij Ajax. Daarvoor moesten wel de mensen verdwijnen waar ik moeite mee had (voorzitter John Jaakke en technisch directeur Martin van Geel, red.). Ik had nooit gedacht dat dit zó snel zou gebeuren.⤝  ⚠️ Meld

 88. Inderdaad, maar ik heb de hele dag al een glimlach op mijn gezicht als ik aan de wedstrijd denk dus dat is altijd een goed voorteken.
  Vanavond moet goed komen!


  ⚠️ Meld

 89. @Ronald Revenberg, dank voor de reactie van uw kant, echter er is een ding wat mij echter nog wel van het hart moet;

  Hoeze buiten de gemeente Zwolle, aan de andere kant Hessenweg is de gemeente Zwolle wel het bevoegd gezag voor vergunningen, in jouw optiek, daar zit bij mij een hik, namelijk waar om moet de gemeente Zwolle dan wel beslissen voor de geluidsbelasting bij een woning aan de Hessenweg en waarom mocht de gemeente Zwolle wel de sloopvergunning afgeven voor de woning tegenover het kraaijenbos, (tegen de A28 aan, woonde iemand van Rijkswaterstaat) en waarom moest de gemeente Zwolle daar wel de kapvergunning afgeven.

  IK SNAP DEZE LOGICA ABSOLUUT NIET

  Ronald kun je mij dit uitleggen
  bij voorbaat dank, ondanks de drukte met je verbouw / werkzaamheden,

  P.S. ik hoop dat je geen bekeuring hebt gehad, want het zullen er velen zijn geweest.
  😉 🙁 😛 :'(


  ⚠️ Meld

 90. de fc staat nu op 1 – 0, dus voorlopig volgende ronde tegen de Graafschap, hoop dat ze het houden en niet in de laatste minuten verspelen  ⚠️ Meld

 91. Die laatste regels dacht ik ook op “leerling-profs stromen…”, zeker omdat het al vaker is gebeurd. Maar ik dacht: “als ik ze opschrijf is het net zo de goden verzoeken als in het stadion gaan zitten ;D”.


  ⚠️ Meld

 92. @dick, je hebt gelijk, maar soms moet je het risico maar nemen, maar heb net gezien dat er 1 van Den Bosch Rood had dus 11 tegen 10  ⚠️ Meld

 93. @dick, het is niet fout gegaan,

  Gefeliciteerd aan alle supporters op weblogzwolle voor het behalen van de 3e ronde, nu dus tegen De Graafschap
  ;D 😛 :-*


  ⚠️ Meld

 94. Ik denk dat we nu heel ver zijn gekomen en dat die gasten nu echt strijd gaan leveren vanaf minuut 1, ik heb een heel goed gevoel!!

  Fc Zwolle, we love it 😉


  ⚠️ Meld

 95. Derksen was vooral over Everse positief. Zwolle had nu schijnbaar eindelijk eens de scheids mee, want Jongsma had natuurlijk ook rood moeten hebben.


  ⚠️ Meld

 96. Zag je die keeper van Weder nog met die overtreding 😮 Ook geen rood, ’t is niet alleen hier….. En v/d Vaart naait een mof rood aan met een schwalbe 😀


  ⚠️ Meld

 97. @ Dick: De sanctie ivm het kappen aan de Kiekenboslaan heeft de wethouder tijdens een raadsvergadering gezegd. Je hebt gelijk dat de informatie hierover via dit onvolprezen medium naar buiten kwam.


  ⚠️ Meld

 98. Kraaijenbos
  @ Tjalling: Het is inderdaad een beetje vreemd en ook ik begrijp niet dat er eerst gekapt wordt en vervolgens lijkt er niets meer te gebeuren. Zoals ik al zei zal ik de betrokken wethouder hier komende week naar vragen. Hopenlijk volgt dan meer duidelijkheid.
  ps: ik ben goed door de controles gekomen. Ze stonden er de hele week al. Agenten van de politieschool in praktijkstage…  ⚠️ Meld

 99. @Be: ik begrijp dat het soms wat lastig is om bepaalde logica te ontdekken in de vele regels die wij hebben bedacht in dit land. Dat deel ik met je. In dit geval gaat het om een kapvergunning. Indien deze wordt aangevraagd voor bomen die buiten de bebouwde kom liggen is de Provincie hiervoor het bevoegd gezag en niet de gemeente. Zodra het binnen de bebouwde kom is, is de gemeente aan zet.
  Voor sloopvergunningen ligt dit anders. Ieder huis in Nederland ligt in een gemeente. In de door jou aangedragen voorbeelden gaat het om de gemeente Zwolle. Of het huis binnen of buiten de bebouwde kom ligt doet er dan niet toe. Immers, een huis dat buiten de bebouwde kom van een bepaalde gemeente kan heel goed bij die gemeente horen als het huis binnen de gemeentegrenzen ligt. Is het zo iets duidelijker?

  En dank voor je succeswensen met de verbouwingsperikelen. Dit weekend verder….


  ⚠️ Meld

 100. de FC
  Oja, hoewel ik geen voetbalkenner ben en bij vlagen een liefhebber…hoe schatten jullie de kansen van de FC in tegen de Graafschap? Volgens mij moet dit te doen zijn…toch??


  ⚠️ Meld

 101. Het is zeker mogelijk, al zal het niet makkelijk worden. De Graafschap heeft ook een wedstrijd minder in de benen, al kan dat op zich niet de reden zijn dat ze meer kans zouden hebben.

  In principe heeft Zwolle niet veel te verliezen en De Graafschap juist heel veel, dus het zou maarzo kunnen.


  ⚠️ Meld

 102. ex kraaijenbossie
  Ronald,
  Wat wordt er verstaan met binnen en buiten de bebouwde kom?
  Het Kraaijenbos ligt tussen Berkum en de Hessenpoort in de gemeente Zwolle.
  Trouwens wie gaat er een kapvergunning uitgeven voor het prachtige stukje natuur (de historische eendenkooi)wat gesloopt gaat worden om zichtlocaties te creéren op de afschuwelijke damwand blokkendozen van Hessenpoort?
  Het is nog niet te laat om dit prachtige stukje natuur te redden.


  ⚠️ Meld

 103. @ Ronald; normaal geef ik altijd en overal eerlijk antwoord. Nu antwoord ik niet op de FC-vraag over 2 wedstrijden. NATUURLIJK HOOP ik op promotie.
  Heb jij/PvdA je trouwens al een mening gevormd over deze kwestie?
  FC is van Zwolle
  [/url]


  ⚠️ Meld

Reageer