Zeldzame Kievitsbloemen zoeken

Zwolle – Net als de afgelopen drie jaar werd zaterdag door GroenLinks/De Groenen weer een fietsexcursie gehouden om de Kievitsbloemen langs de Nieuwe Wetering onder de aandacht te brengen. De opkomst, met onder andere wethouder Kenkhuis, was goed.

Onderweg werd verteld hoe de kievitsbloem er op verschillende plekken voor staat, wat voor beheer wenselijk is, en welke bijzondere planten er nog meer groeien. De heer L.J. Dijkstra van Gemeente Zwolle vertelde in de buurt van het Gerenvonder over het gemeentelijk beleid ten behoeve van de kievitsbloem. GroenLinks/DeGroenen ervaart het als zeer bijzonder dat deze zeldzame bloem zomaar wild groeit en bloeit in onze eigen bermen van de stadgracht en kanalen.


Foto’s: P. Pelman

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Het klopt dat er in Zwolle vrij veel zijn. 80 % van het aantal kievitsbloemen in Nederland staat in Zwolle en de directe omgeving. Het lijkt me iets om trots op te zijn en vooral ook heel erg zuinig. Zie ook: http://nl.wikipedia.org/wiki/Kievitsbloem

    Het is wat raar om over een bloem te struikelen en je nek te breken. Het lijkt me goed dan de voeten wat hoger op te tillen en beter uit te kijken waar je loopt. Ga je volgend jaar mee?


    Maak melding

Reageer