Het Engelse Werk - Foto: Wouter Steenbergen
Het Engelse Werk
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Sluierbewolking, maar zomers warm

Zwolle – Maandag vormt de aanloop naar een tropische week. Het is niet meteen volop zonnig. Zwolle start met veel sluierbewolking, zo veel dat deze voor de zon een flinke barrière vormt. Dit zonnescherm boven de stad wordt in de tweede helft van de dag dunner. Sluierbewolking of niet, het kwik stoomt ‘s middags gewoon op naar 26 graden. Wat wil je nog meer in de zomervakantie? Dat het droog blijft. Nou, dat lukt ook.

De wind komt uit het westen tot zuidwesten en is zwak tot matig, windkracht 2 tot 4. ’s Middags de meeste wind. ’s Avonds weinig wind, voortreffelijk buitenzitweer. In de nacht naar dinsdag daalt de temperatuur naar een graad of 16. Een laatste kans om koelte je huis in te krijgen. De rest van de week worden nachtminima rond 20 graden verwacht en daarmee komt er van afkoeling weinig terecht.

Een sterk hogedrukgebied, dat van de Duitse weerdienst de naam Yvonne heeft gekregen, vestigt zich boven het Europese vasteland. Yvonne brengt stabiel hoogzomerweer in veel landen. Bovendien zet ze transport van droge en hete lucht uit het zuiden in gang. Yvonne gaat ervoor zorgen dat we het zeer warm krijgen.

Dinsdag wordt minstens 31 graden verwacht. De lucht is blauw en er is haast geen wolkje te bekennen. De zon brandt er bij weinig wind lustig op los.

Woensdag gaat het hittekanon aan. Meer wind uit het zuiden en Zwolle wordt geroosterd onder gloeiende zonneschijn. Een temperatuur van 36 graden of meer in de stad.

Artikel delen: