Onderzoek naar verkeerskenners van rijbewijs B

Zwolle – RIJSBOUW is een fictief bedrijf opgezet door studenten verkeerskunde van Hogeschool Windesheim in Zwolle. Onder deze naam voeren zij alle opdrachten en projecten uit. Het bedrijf doet in samenwerking met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Overijssel (ROVO) onderzoek naar de verkeerskenners van rijbewijs B bezitters onder bewoners van Overijssel. Hiermee willen ze inzichtelijk krijgen hoe de verkeerskennis verdeeld is over verschillende leeftijden; of de kennis van “nieuwe” verkeersregels aanwezig is en hoe men deze kennis heeft verworven.

Dit zal getest worden door middel van een theorie-examen met daaropvolgend een enquête. Daarom houdt RIJSBOUW op donderdag 24 april om half 8 een onderzoek. Dit onderzoek zal plaatsvinden op de campus van Windesheim in het T gebouw. Voor dit onderzoek zijn ze nog op zoek naar mensen die hieraan mee willen werken. Aan deelname zitten geen consequenties. Als u deelneemt maakt u kans op een rijvaardigheidscursus en tevens krijgt iedere deelnemer een pocketboekje met verkeersregels mee naar huis. Voor meer informatie kunt en voor opgave van deelname kunt u terecht op: www.rijsbouw.nl

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Van hun site:

    Onderbouwende literatuur voor dit onderzoek is er praktisch niet, eerdere vergelijkbare onderzoeken zijn er eigenlijk nog nooit uitgevoerd. Een onderzoek wat enigszins in de buurt komt, is het onderzoek van TNSNIPO in 2000, daarvan hebben wij een exemplaar aangevraagd maar die wordt niet vrijgegeven. Interviews die gehouden zijn of worden met contactpersonen van het ROV Overijssel, CBR of andere instanties/personen worden ter verder onderbouwing van de achtergronden in het rapport vermeldt.

    Raar dat ze gegevens niet uitwisselen.    Maak melding

  2. Goed initiatief. Nieuwe verkeersregels worden veel te weinig gecommuniceerd met bestaande weggebruikers. Om maar te zwijgen over de nieuwe markeringen op de weg die hoort bij duurzaam veilig.


    Maak melding

Reageer