Wielrennertjes strijden voor deelname NK

Zwolle – De jeugdwielerronde van Zwolle was door de KNWU aangewezen als officiële Selectie Wedstrijd voor het NK jeugdwielrennen. Dat dit is gebeurt mag als zeer bijzonder beschouwd worden, omdat deze wedstrijd vorig jaar pas voor het eerst in Zwolle georganiseerd werd. De organiserende wielervereniging de Hanzerenners was dan ook apetrots op dit predikaat. Zaterdag streden bij de Wythmenerplas honderden wielrennertjes voor deelname aan het NK Wielrennen.

“Vorig jaar was het een zeer succesvolle wedstrijd die zeker indruk heeft gemaakt op de KNWU officials” aldus Wim Mensink voorzitter van de jeugdafdeling van de Hanzerenners. De goede organisatie, in combinatie met het parcours aan de Wythmenerplas heeft de KNWU ertoe gebracht om deze wedstrijd direct een landelijk selectie stempel op te drukken. De Wythmenerplas werd bezocht door ongeveer 500 jeugdige wielrennertjes. De absolute top van het Nederlandse  jeugdwielrennen in de leeftijd van 8 tot 15 jaar stond aan de start om een plaats af te dwingen voor deelname aan het NK wielrennen. Zowel jongens als meisjes, verdeeld over verschillende leeftijdscategorieën, streden om als winnaar over de streep te komen.


Trotse winnaars…

 

De renners die aan de Wythmenerplas een goede uitslag reden zijn alvast verzekerd van een uitnodiging om later dit jaar deel te nemen aan het NK wielrennen wat in Oldenzaal plaats zal vinden.


De Zwolse Kirsten Niekolaas…

Ook konden kinderen kennismaken met de wielersport door op deze dag deel te nemen aan de Rabo Dikke Banden Race. Ieder kind kon op zijn eigen fiets deelnemen aan een echte wedstrijd.  Meer info: www.jeugdwielerrondevanzwolle.nl .


Een enkeling belandde buiten het parcours…

Artikel delen:

Reageer