Zwolle vanuit een luchtballon

Zwolle – Als je graag een keer Zwolle van bovenaf wilt kijken dan zijn hier meerdere opties voor. Zo kun je jouw eigen huis vanuit de lucht aanschouwen, maar bijvoorbeeld ook het stadion van PEC Zwolle of Sassenpoort. Hieronder vind je twee opties waar dit mee mogelijk is.

Een leuke beleving is desondanks het maken van een ballonvaart over Zwolle, al is het niet altijd gegarandeerd dat dit gebeurd doordat de windrichting bepaald waar de vlucht naartoe gaat. De ene keer ga je bijvoorbeeld richting Kampen, terwijl je ook zomaar richting Lemelerveld kunt gaan.

Er zijn in de regio van Zwolle verscheidene aanbieders van ballonvluchten, er is dus keuze genoeg. Je hebt bijvoorbeeld BAS Ballonvaarten, waar een ballonvaart per persoon 159 euro kost. De opstapplaats bij deze vlucht is Zwolle, dus je zal zoiets van de stad zien. Ook de ballonvaarten van Greetzz beginnen in Zwolle, waarna je verder gaat door Overijssel en mogelijk ook nog Gelderland. Een kaartje voor een vlucht van Greetzz ballonvaarten kun je al kopen vanaf 119 euro. Ook het Noordelijk Ballonvaartcentrum biedt ballonvluchten vanuit Zwolle aan. Je kunt hier een groepsboeking maken voor 6 of meer volwassenen, maar ook voor een exclusieve vaart voor 2 tot en met 5 personen. Hierdoor zou je alles van Zwolle kunnen zien, waar niet iedereen blij mee is. De ballonvaarders zouden relatief gemakkelijk in jouw huis kunnen zien vanuit de lucht. Wil je dit niet dan zou je raamdecoratie kunnen ophangen, zoals jaloezieën hout van Veneta.com.

Een andere optie om de omgeving van Zwolle uit de lucht kunnen zien is skydiven of parachutespringen. Normaalgesproken doe je dit vanuit een vliegtuig, maar je kunt dit ook doen vanuit een heteluchtballon. A3 Ballon biedt dit onder meer aan in Zwolle. Spreekt jou dit aan dan zul je 159 euro neer moeten leggen om het te mogen doen. Bij A3 Ballon wordt dit gedaan met tandemsprongen, je springt dus met een zogenoemde tandemmaster. Je maakt eerst een vrije val van 30 seconden waarbij je een snelheid van 200 kilometer per uur bereikt. Hierna opent de tandemmaster de parachute, waarna je langzaam naar de aarde zweeft. Let wel op, want bij een tandemsprong mag je maximaal 85 kilo wegen, inclusief kleding. Dit is dus een parachutesprong, maar bij A3 Ballon zou je ook kunnen skydiven vanuit een ballon. Skydivers kunnen rechtstreeks bij de ballonvaarder een afspraak maken voor een sprong.

Artikel delen: