Acht aanhoudingen bij alcoholcontroles

Zwolle – Bij verschillende alcoholcontroles zijn, vrijdagavond 18- en zaterdagmorgenvroeg 19 april, acht bestuurders aangehouden omdat zij teveel alcohol gedronken hadden.

Het ging om vijf bromfietsers en drie automobilisten. Hun blaastesten in het politiebureau scoorden tussen de 200 – 585 ugl. Een van hen, een 26-jarige Zwollenaar, die was gecontroleerd op de Sassenpoortenbrug, weigerde zijn medewerking en verzette zich bij zijn overbrenging naar het politiebureau. Daarbij beledigde hij de politiemensen.  Na verhoor werd hij in vrijheid gesteld. Allen kregen een rijverbod en tegen hen wordt – naar rato – proces-verbaal opgemaakt.

Tegen een 42-jarige snorfietser uit Zwolle wordt proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed. Bij een controle op de Sassenstraat, zondagmorgenvroeg 20 april, bleek dat hij teveel alcohol gedronken had. Zijn blaastest in het politiebureau leverde een score op van 305 ug./l. Hij kreeg een rijverbod van twee uren.

Later in de nacht, 20 april, bleek bij een controle op de Klooienberglaan dat een 22-jarige autobestuurder uit Zwolle teveel gedronken had.In het politiebureau blies hij 530 ug./l. Hij kreeg een rijverbod van zeven uren en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen:

Reageer