SP Zwolle blijft onderzoek doen naar nieuwe dienstregeling - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

SP Zwolle blijft onderzoek doen naar nieuwe dienstregeling

Zwolle – De SP doet onderzoek onder busreizigers in Stadshagen. Vorige week dinsdag stonden SP’ers tijdens de ochtendspits bij verschillende bushaltes in de steeds groeiende wijk om met busreizigers te spreken over de nieuwe stadsdienstregeling en om flyers uit te delen.

Op de uitgedeelde flyer worden busreizigers uitgenodigd aan een online onderzoek mee te doen. Busreizigers kunnen dit onderzoek ook invullen via de website van de lokale SP.

Robert Bos, actiecoördinator voor de SP: “Sinds februari is er een nieuwe dienstregeling en voor Stadshagen is er nogal wat veranderd. De route is een stuk groter geworden en de bus rijdt nog maar één kant op in plaats van heen en terug. Dat zorgt voor veel extra reistijd. We horen van bewoners die uren onderweg zijn voor een bezoekje aan het ziekenhuis en scholieren die ruim een uur moeten reizen naar school. Dat hoeft echt niet zo.”

Om in kaart te brengen hoe busreizigers in Stadshagen de nieuwe stadsdienstregeling ervaren doet de SP sinds vorige week dinsdag onderzoek. Bos: “Vorige week is ons onderzoek door ruim 40 mensen ingevuld. In de vakantieperiode is dat iets om tevreden over te zijn, maar we hopen natuurlijk dat veel meer mensen ons onderzoek invullen. Voorlopig kunnen we al een tipje van de sluier oplichten: 79% van de ondervraagden vindt de nieuwe stadsdienstregeling een verslechtering. Veel mensen willen graag dat de bus weer twee kanten op rijdt en we horen ook veel wensen over een betere aansluiting op andere buslijnen en de trein. Vanaf volgende week voeren we persoonlijke gesprekken met busreizigers om verder onderzoek te doen.”

De provincie Overijssel gaat over het openbaar vervoer en ook over de Zwolse stadsdienstregeling. Daarom is ook de provinciale fractie van de SP nauw betrokken bij dit onderzoek. SP-fractievoorzitter Harry Broekhuijs: “De provincie wil al jaren niet meer geld besteden aan goed openbaar vervoer. Dan moet je in een groeiende stad als Zwolle dus de routes oprekken en de haltes steeds verder uit elkaar plaatsen. Omdat Stadshagen aan de rand van de stad ligt en geen doorgaande routes kent komt het daar nog harder aan.

De SP wil er samen met bewoners voor zorgen dat Stadshagen goed bereikbaar blijft met het ov.”

De Provinciale Staten zijn tot september met reces. Heeft dit onderzoek nu wel zin? Broekhuijs: “Juist wel. We gebruiken de zomer om onderzoek te doen, zodat we onze bevindingen na het reces aan de coalitie kunnen voorleggen. We hopen op een constructieve opstelling van de coalitie, want wij zijn toch allemaal gebaat bij goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer? Ons onderzoek stopt overigens niet na de zomerperiode. Dan gaan we onderzoek doen onder de scholieren die dagelijks vanuit Stadshagen met de bus naar school reizen.”

Busreizigers kunnen het onderzoek invullen op de lokale site van de SP. De politieke partij verloot een taart onder de deelnemers.

Foto's 2
SP Zwolle blijft onderzoek doen naar nieuwe dienstregeling - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: