Ter Steege Bouw en deltaWonen ondertekenen overeenkomst Oude Wetering

Ter Steege Bouw en deltaWonen ondertekenen overeenkomst Oude Wetering

Zwolle- Directeur Age de Vries van Ter Steege Bouw Vastgoed en adjunct-directeur Menno van der Veen van deltaWonen tekenden dinsdag 24 juli een overeenkomst voor de ontwikkeling en bouw van 32 huurwoningen aan de Oude Wetering in Stadshagen.

Een mooie start van een bijzonder bouwproject in een groeiende wijk! Op deze locatie kan Ter Steege Vastgoed 50 koop- en huurwoningen bouwen; In totaal ontwikkelt en bouwt het bouwbedrijf 32 woningen voor deltaWonen, 11 levensbestendige, grondgebonden huurwoningen, voor 1 tot 2 personen. Daarnaast ontwikkelen ze 21 huurappartementen, bestemd voor 1 tot 2 personen.

Deze appartementen gaat J.P. van den Bent Stichting huren van deltaWonen, voor haar cliënten. De huurovereenkomst is inmiddels ondertekend. Rijke Historie Een bouwproject realiseren als boerenerf. Dat is wat deltaWonen met Ter Steege Bouw, in afstemming met de gemeente, gaat ontwikkelen aan de Oude Wetering in het Zwolse Stadshagen. Dit komt niet zomaar uit de lucht vallen: de Oude Wetering heeft een rijke historie. Eind 19e eeuw werd er een nieuwe boerderij gebouwd, want de zoon van boerderij ’t Werkel trouwde met de dochter van Oude Wetering 4. De boerderijen staan er niet meer; alleen de kastanjeboom, geplant vanwege het huwelijk in 1878, heeft de tand des tijds doorstaan. Van een boerderijbrand tot de bouw van Stadshagen. De boom is geïntegreerd in het bouwontwerp. Noaberschap Het project moet uitgroeien tot een buurtschap voor wonen en zorg. “Zwolle Waaranders” moet een voorbeeld voor de samenleving worden; een plek waar mensen met én zonder een beperking samenleven. Een plaats waar noaberschap centraal staat en mensen elkaar ondersteunen. Planning Februari 2020 start de bouw en zal ongeveer een jaar in beslag nemen. De 11 huurwoningen worden verhuurd via www.dewoningzoeker.nl.

Foto's 2
Ter Steege Bouw en deltaWonen ondertekenen overeenkomst Oude Wetering
Artikel delen: