Het nieuwe seizoen van poppodium Hedon blinkt uit in diversiteit - Foto: Geertjan Kuper
Foto: Geertjan Kuper

Het nieuwe seizoen van poppodium Hedon blinkt uit in diversiteit

Zwolle – Op dinsdag 22 juli gaf de Amerikaanse rockformatie Black Stone Cherry het laatste concert voordat het Zwolse podium traditioneel een aantal weken de deuren sluit voor een zomerstop.

In deze periode worden de laatste details afgerond voor een uitgebreid en divers programma uit de koker van het Zwolse poppodium. Het eerste evenement na de zomerstop is Songs For Mary op zaterdag 24 augustus in samenwerking met het Dominicanenklooster aan de Assendorperstraat.

Artiesten Broeder Dieleman, Awkward i en Aafke Romeijn verblijven een aantal dagen in het klooster en geven vervolgens een intiem optreden in de bijzondere kloostertuin. Op maandag 26 augustus staan populaire popsterren Joost en Merol in Hedon als onderdeel van de HBO Bruisweek.

Een dag later werken Hedon en Buro Ruis wederom samen tijdens het gratis toegankelijke Bruisconcert op het Grote Kerkplein. Op het programma staan tijdens deze editie optredens van Suzan & Freek, Snelle en Daredevils.

Met haar programmering probeert Hedon voor elke muziekliefhebber ook dit najaar weer evenementen te organiseren. In alle genres staan er relevante acts op het programma. Van de rijzende indie ster Pip Blom tot het meer dan vijfentwintig jaar in het vak zittende pop-icoon Trijntje Oosterhuis.

Met de internationaal beroemde hiphop iconen Xzibit & Grandmaster Flash en popster Matt Simons kijkt Hedon ook ver over de landsgrenzen naar de grootste artiesten. Met de optredens van o.a. Duncan Laurence, Navaronne, Snelle, , Diggy Dex ,Maan en The Bluebirds staat ook de nieuwste generaties aan grote Nederlandse muzikanten in Hedon en met Van Dik Hout, De Dijk en New Cool Collective haalt Hedon vertrouwde gezichten in huis die al jarenlang garant staan voor kwaliteit.

In de Kleine Zaal staan dit seizoen artiesten als zangeres Roxeanne Hazes, rockicoon Alain Johannes, ska-icoon Mark Foggo, singer-songwriter Marike Jager, lokaal talent Ruud Fieten en vele anderen geprogrammeerd. De Kleine Zaal is bij uitstek dé plek om artiesten te zien die verder in hun carrière nog eens de Grote Zaal aandoen. Ook aan de liefhebbers van hardere gitaren is gedacht met optredens van o.a. The Gathering, Annihilator, Toxik, The Perfect Tool en vaste traditie: Hedon Zwaar Nieuwjaar met dit jaar als headliner de Belgische band Enthroned.

Erg trots is Hedon op hun nachtprogramma wat het nieuwe seizoen een aantal nieuwe feesten heeft en waarmee we elke muzieksmaak bedienen. Zo is daar begin september de eerste editie van het populaire hip-hop en r&b feest Vunzige Deuntjes en kijken ze tevens uit naar de tweede editie van Ladi Dadi, een feest met urban classics uit de jaren negentig. Nieuw is Fiesta Macumba een dansfeest latino stijl wat door heel het land al een groot succes is en Hedon nu ook in Zwolle kan aanbieden. Uiteraard ontbreken populaire feesten als Kulture Klub, Zer00’s Heroes, Superstijl en Singelfeestje het komende seizoen niet. Na het razendsnel uitverkopen van de eerste edities van Microclub organiseren ze ook dit seizoen een aantal edities van dit populaire feest.

Nieuw bij Hedon dit seizoen is de eerste editie van het festival Voor Al Wat Ik Bemin op zondag 24 november. Een nieuw concept van Hedon wat drijft op de liefde voor de Nederlandse taal en al die muziek en poëzie die hieruit is voortgekomen. Met o.a. Bazart, Tourist LeMC en Aafke Romeijn heeft Hedon een aantal hele grote namen weten te strikken. Het festival duurt een volledige dag en heeft een uitgebreid (rand) programma met vele andere artiesten en zelfs Instagramdichters. Tevens faciliteert Hedon wederom de deuren voor het Buiten De Boot Festival met op het programma een groot aantal prominente Zwolse artiesten die samen geld ophalen voor een goed doel.

Het aankomende seizoen werkt Hedon weer regelmatig samen met groot aantal andere organisaties om passend programma aan te bieden voor alle leeftijden. Zo vinden er een regelmatig concerten plaats in de zalen van Zwolse Theaters (Odeon & De Spiegel) en in de Statenzaal aan de Diezerstraat. Ook kan je tijdens Songs For Mary diverse artiesten zien in het Dominicanenklooster. Eind augustus is er in de Grote Zaal van Hedon een nieuwe editie van Dans Lokaal, een dansavond voor zestig plus. Dit is een samenwerking tussen SamenZwolle, WIJZ Welzijn en Hedon. Voor de jongste bezoekers van het pand is Hedon samen met Doomijn Kinderopvang ook dit seizoen weer de gastheer voor een aantal edities van het Babyconcert. Dit speciale concert is een interactieve voorstelling voor kinderen tussen 4 en 14 maanden. Ook voor de kindervoorstellingen van Dirk Scheele en de Kinderdisco XXL werkt Hedon intensief samen met Doomijn Kinderopvang.

Artikel delen: