Getuigen gezocht van lastig gevallen ouder echtpaar

Zwolle – Vorige week zondagmiddag 13 april zijn een oudere man en vrouw die aan het wandelen waren over het voetpad tussen het Schie en de Rijksweg A 28 lastig gevallen door een viertal jongens in de leeftijd tussen 11 en 14 jaar. De jongeren gedroegen zich bedreigend en eisten geld van het echtpaar. Ook bekogelden ze het echt echtpaar met stenen en kluiten zand. De politie is op zoek naar mogelijke getuigen.

Het signalement van de jongens luidt als volgt: Drie jongens waren jonger dan 14 jaar waarvan er twee donkere kleding droegen. Jongen drie had een Oost-Europees uiterlijk, had een oorbel in linkeroor met een wit steentje, kort blond haar, en hij was ongeveer 1.50 m lang. Jongen vier is ongeveer 14 jaar, 1.65 m lang, blank, smal postuur, blond haar, langwerpig gezicht, slecht gebit met spleten tussen de tanden en droeg een leren lichtbruin jack en een petje.

Mochten er getuigen zijn, dan wordt hen verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. De politie heeft nog twee soortgelijke meldingen binnen gekregen en sluit niet uit dat er meerdere personen het slachtoffer zijn geweest van deze jongeren. Mocht u ook lastig gevallen zijn dan verzoekt de politie u ook contact op te nemen met de politie.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Gepakt!
  De afgelopen weken zijn er meerdere mensen in de wijk Aa-landen lastiggevallen door een groepje jongeren, variërend in leeftijd van 8 tot en met 15 jaar.

  Op zondagavond 20 april zijn in een cafetaria aan de Dobbe drie jongens uit Zwolle van 8, 13 en 14 jaar aangehouden voor openlijke geweldpleging. Zij hadden even daarvoor een 11-jarige plaatsgenoot mishandeld door hem te slaan en te schoppen en ook pakten ze zijn ijsje af. De twee oudste jongens werden ingesloten. Tegen hen allen is een nader onderzoek ingesteld.

  Uit dat onderzoek is naar voren gekomen dat de jongens ook betrokken zijn geweest bij het lastig vallen van een ouder echtpaar een week eerder. Dit hebben zij bekend. Op zondagmiddag 13 april werden een oudere man en vrouw die aan het wandelen waren over het voetpad tussen het Schie en de Rijksweg A 28 lastig gevallen door een viertal jongens in de leeftijd tussen de 8 en 15 jaar. De jongeren gedroegen zich bedreigend en eisten geld van het echtpaar. Ook bekogelden één van hen het echtpaar met stenen en kluiten zand. Het echtpaar heeft overigens geen geld afgegeven. De jongeren zijn onder voorwaarden geschorst.  Maak melding

 2. ?’s

  De jongeren zijn onder voorwaarden geschorst.

  van school? Of door de politie; waarvoor is de schorsing dan? Of kan de politie nixxx doen tegen deze broekies? Onder voorwaarden? Toch hopelijk toch ook van de straat gehaald door de ouders? Of kijken zij niet naar hun kinderen om?  Maak melding

Reageer