Museum de Fundatie - Foto: Wouter Steenbergen
Museum de Fundatie
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Ergste hitte voorbij, prima terrasweer

Zwolle – Zaterdag blijft het in Zwolle waarschijnlijk kurkdroog. Met zo’n verwachting loop je het risico dat het weerbericht ook gortdroog wordt. Het advies van Weblog Zwolle is daarom: tijdens het lezen voldoende drinken, bij voorkeur onder een parasol ergens op een terrasje!

De zon schijnt door sluierwolken heen en tussen de parasols door. Het wordt warm, maar niet meer zo extreem. De middagtemperatuur in de stad ligt bij 33 graden. Dat is nog steeds tropisch, een makkie echter vergeleken met de verzengende hitte van voorgaande dagen. Er staat een matig oostenwindje, kracht 3 tot 4. Stevige donderbuien verschijnen vooral onder de lijn Alkmaar – Nijmegen. Komen die buien noordelijker? Dat is een vraag die zaterdag rondgaat op de Zwolse terrassen.

De kans daarop is klein. Je kunt je eigen weerman/vrouw zijn, door op de vochtigheid van de lucht te letten. Die kun je voelen. Wordt het broeierig op het terras, dan kan dit aan je gezelschap liggen. Weertechnisch gezien, kan dit op naderend onweer wijzen. Tijd in elk geval om een blik op de buienradar te werpen. Misschien zijn dan ook al dikzakken van stapelwolken opgedoemd boven de stad. Mocht dit scenario in de middag of avond realiteit worden, dan zal blijken dat een terrasparasol ook heel goed dienst kan doen als paraplu. Dit is echter een onwaarschijnlijk scenario.

In de nacht naar zondag wordt het uiteindelijk ongeveer 22 graden. Te warm. Een temperatuur die geschikt is voor alles behalve slapen. Voor een exotische sfeer is er misschien weerlicht van onweer op afstand te zien. Kijk tussendoor richting het zuiden.

Zondag is het bijna net zo warm als zaterdag, met meer stapelbewolking en meer vocht in de lucht. Er is kans op een bui met onweer, vooral in de middag en avond.

Artikel delen: