AFAC Zwolle gaat structureel fietswrakken ruimen

Zwolle – De Algemene Fiets Afhandel Centrale (AFAC) gaat op zaterdag 26 april, tijdens de schoonmaakactie binnenstad, fietswrakken opruimen in de Zwolse binnenstad. Fietswrakken zijn een bron van ergernis en gevaar voor bewoners en gebruikers van de binnenstad. Daarnaast hebben de schoonmakers van ROVA moeite om zwerfvuil op te ruimen door de aanwezigheid van fietswrakken. De actie zal dan ook de start zijn voor het structureel ruimen van fietswrakken.


De afgelopen week werden er ook al ‘fietswrakken’ geruimd…

Foto: H. P. Br.

De AFAC medewerkers gaan vanaf maandag 21 april samen met de medewerkers van de stadswacht de fietswrakken stickeren om de eigenaren van de fietswrakken in de gelegenheid te stellen de fiets weg te halen. De AFAC medewerkers verwijderen alleen de gestickerde fietswrakken, na deze vast te hebben gelegd op de foto.

Fietswrakopruiming

De fietswrakopruiming is geregeld in de APV art. 5.1.11 lid 3. Daarin staat dat het verboden is om fietsen of bromfietsen, die rijtechnisch in onvoldoende staat van onderhoud en in een verwaarloosde toestand verkeren, op de weg te laten staan.

AFAC ruimt de fietswrakken op in samenwerking met de stadswacht, WEZO en politie.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Geweldig! En als iedereen in het centrum nu ook nog hun vuilniszakken pas op straat plaatst op de dag dat het wordt opgehaald…. Het gebeurt nu nog te vaak dat vuilniszakken al op dinsdagavond aan de straat staan in het centrum terwijl de Rova pas woensdagmorgen langs komt. Vooral in de Voorstraat (bij een parkeerautomaat achterin de straat) en omgeving. Als zakken dinsdagavond al buiten staan, dan gebeurt het regelmatig dat uitgaande baldadige jeugd ermee gaat gooien of schoppen met alle gevolgen vandien. Hopelijk kan de gemeente wat meer gaan toezien hierop; het is immers verboden om vuilnis al ‘aan te bieden’ de dag voordat het feitelijk wordt opgehaald door de Rova.


  ⚠️ Meld

 2. lees ik dat goed???

  Fietswrakken zijn een bron van ergernis en gevaar voor bewoners en gebruikers van de binnenstad.

  Gevaar???


  ⚠️ Meld

 3. Als ik de staat van die fietsen op de foto juist inschat, dan lijkt het mij dat dit gewoon georganiseerde en gelegaliseerde diefstal issssk…. ;D


  ⚠️ Meld

Reageer