Konijn van balkon gevallen, dierenambulance Zwolle komt in actie - Foto: Dierenambulance Zwolle
Foto: Dierenambulance Zwolle

Konijn van balkon gevallen, dierenambulance Zwolle komt in actie

Zwolle – Dierenambulance Zwolle is woensdag aan het einde van de ochtend opgeroepen door een melder die zag dat er een konijn van de flat was gevallen. De centralist van de dierenambulance heeft de dienstdoende vrijwilliger op pad gestuurd.

Bij aankomst aan de Casper Fagelstraat in Zwolle bleek helaas het konijn wat van twee hoog was gevallen, te zijn overleden. De melder gaf aan dat de mogelijke verzorgster over het balkon heeft gekeken naar het dier wat beneden lag en is vervolgens weg gegaan zonder actie te ondernemen.

De melder wist dat de eigenaar op vakantie was. Hij heeft nog aangebeld bij het desbetreffende appartement maar kreeg geen gehoor. Op het balkon stond nog een konijn in een hok volledig in de zon. Met temperaturen boven de 35 graden is dit niet verantwoord.

Daarom is de politie Zwolle gebeld en ter plaatse gekomen samen met de
brandweer Zwolle. In overleg met de politie en de vrijwilliger van de dierenambulance is besloten om het konijn wat in het hok zat weg te halen. Eenmaal op het balkon aangekomen bleek het diertje ook nog eens geen water te hebben. Beide konijnen zijn meegenomen door de dierenambulance. De eigenaar van de konijnen kan nog een gesprek met de politie verwachten.

De dierenambulance kon tegen Weblog Zwolle zeggen dat het op dit moment goed gaat met het opgevangen konijn.

Foto's 2
Konijn van balkon gevallen, dierenambulance Zwolle komt in actie - Foto: Dierenambulance Zwolle
Foto: Dierenambulance Zwolle
Artikel delen: