Twee leerlingen Van der Capellen naar MEP

Zwolle – Maar liefst twee leerlingen, Loes Coppens en Veerle Brink (4vwo) van de SG Van der Capellen, locatie Lassuslaan, mogen komend najaar debatteren tijdens de Nationale Conferentie van het Model European Parliament in Den Haag.

Zij hebben dit dubbel succes meer dan verdiend tijdens het Model European Parliament (MEP) Overijssel 2008 dat vorige week werd gehouden in het Provinciehuis te Zwolle. Het was de 18de keer dat de provinciale voorronde plaats vond van deze debatteerwedstrijd voor jongeren. Dit keer namen twaalf scholen uit onze provincie met een delegatie deel. Twee dagen van in- en ontspanning werden zaterdag afgesloten met de Algemene Vergadering, waarin over resoluties (voorstellen) werd gedebatteerd en gestemd. In een af en toe lastig, maar afwisselend debat deden onze delegatieleden danig van zich spreken. Ze werden door een jury niet alleen beoordeeld op hun mondige vermogen, maar ook op hun voorbereiding en dossierkennis.

Normaliter mag er één deelnemer per delegatie door naar de nationale ronde, maar dit keer zijn het er dus twee. Daarmee is de Van der Capellen-delegatie de sterkste van alle deelnemende Overijsselse scholen gebleken.

De Nationale Conferentie van het Model European Parliament vindt plaats van 21 tot en met 26 september in Den Haag.

R.C. ten Brug

 

Artikel delen:
Reactie 1
  1. MEP
    Ontzettend goed gedaan dames! Scherp gedebatteerd en goed gespeechd. We zullen zien wat jullie de nationale ronde zal brengen. Wie weet…? Ik ben trots!


    ⚠️ Meld

Reageer