Stadsgracht - Foto: Wouter Steenbergen
Stadsgracht
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Warm, droog en vrij zonnig

Zwolle – Maandag is een dag met een blauwe lucht plus wolken. De verhouding tussen die twee is ongeveer fiftyfifty. De wolken glijden achteloos voorbij, met een minimale intentie om regendruppels te laten vallen. Het blijft dus hoogstwaarschijnlijk droog. De middagtemperatuur in de stad overstijgt de zomerse 25 graden, maar bereikt de tropische 30 graden niet, dankzij een zwakke tot matige wind die vanaf zee waait. De windrichting is west tot noordwest.

In de nacht naar dinsdag kun je met een temperatuur die naar ongeveer 16 graden daalt gemakkelijk de slaap vatten. Koelte van die orde wordt ook de komende nachten verwacht. Wie door de afgelopen hittegolf een slaaptekort heeft opgelopen, kan dit gaan wegwerken.

Hoera, de echte hitte is verdreven! Wel komt boven onze hoofden nog even een hogedrukgebiedje tot ontwikkeling. Hiermee hebben we ook dinsdag te maken. Het zorgt dan toch weer voor een warmtepiek: in de stad wordt ‘s middags 30 graden aangetikt. Maar geen nood, dit is voorlopig de laatste keer.

Vanaf woensdag kun je ook overdag afkoelen. De maximumtemperatuur ligt tussen 20 en 24 graden. Er staat vrij wisselvallig weer op het programma, met eindelijk een grote kans op regenval. Serieuze regenval, die Zwolle al vele dagen niet meer heeft gezien.

Artikel delen: