Verkeersmaatregelen door evenementen in augustus

Verkeersmaatregelen door evenementen in augustus

Zwolle – De Zomerkermis, de herdenking van de slachtoffers in Oost-Azië en het Stratenfestival brengen veel bezoekers naar de binnenstad. Deze evenementen hebben gevolgen voor het verkeer, de busroutes en de markt.
 
Zomerkermis: van 9 t/m 18 augustus
Van 9 tot en met 18 augustus is er Zomerkermis op het Rodetorenplein, de Melkmarkt, Grote Markt, Luttekestraat en het Grote Kerkplein. Vanaf 5 augustus tot en met vrijdagochtend 9 augustus wordt de kermis opgebouwd. Op 19 en 20 augustus wordt de kermis afgebouwd en wordt het kermisterrein opgeruimd en schoongemaakt.
Meer informatie: www.zwolle.nl/zomerkermis.

 • Verkeer binnenstad
  Van 5 tot en met 20 augustus moet het verkeer komend vanaf de Blijmarkt rekening houden met stremming op de route Praubstraat, Grote Kerkplein, Sassenstraat. Via de Goudsteeg en Bloemendalstraat is het mogelijk om de Sassenstraat (rijrichting alleen het centrum uit) te bereiken.

 • Buslijnen 2 en 3
  Buslijnen 2 en 3 van Syntus/ Keolis rijden niet via Jufferenwal-Rodetorenplein-Buitenkant, maar via Pannekoekendijk- Burgemeester Roelenweg/ Schuttevaerkade en omgekeerd. Deze omleiding geldt van 5 tot en met 20 augustus. Bezoekers kunnen de centrumhalte Katwolderplein aan de Pannekoekendijk gebruiken. Dit is de halte voor alle stads- en streeklijnen, die op korte loopafstand van de binnenstad ligt.

 • Taxistandplaatsen
  Taxi’s kunnen vanaf 18.00 uur hun klanten ophalen en afzetten aan de Potgietersingel. Daar zijn tijdelijk de taxistandplaatsen. Uitzondering is tijdens het Stratenfestival (16 augustus). Dan zijn de taxistandplaatsen op de Kamperpoorterbrug en aan Groot Wezenland, vlakbij het Kerkbrugje.

Markt op vrijdag en zaterdag
Tijdens de Zomerkermis is de markt op vrijdag 9 en 16 augustus en zaterdag 10 en 17 augustus op de Oude Vismarkt, het Gasthuisplein en de straten er omheen. Deze straten zijn dan afgesloten voor het verkeer. 

Herdenking slachtoffers Oost-Azië: 15 augustus
Alle militaire en burgerslachtoffers die in 1941-1962 zijn gevallen in Oost-Azië, herdenken we op 15 augustus in Park Eekhout. De herdenking is van 19.15 tot 20.30 uur, bij het Indië- en Nieuw-Guineamonument. Daarom is de Emmawijk tussen parkeergarage Emmadek en de kruising Nieuwe Havenbrug tussen 18.30 en 20.30 uur afgesloten voor het verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via Nieuwe Havenbrug – Eekwal – Kamperpoortenbrug. Het Emmadek blijft toegankelijk via Katerdijk-Pannekoekendijk en de omleidingsroute.  

Door de komst van de ondergrondse fietsenstalling aan het Stationsplein is de rijroute Westerlaan – Stationsplein – Stationsstraat niet mogelijk.

Meer informatie: www.zwolle.nl/herdenking15augustus

Stratenfestival: 16 augustus
Het Stratenfestival is op vrijdag 16 augustus. Op diverse plekken in de binnenstad zijn er dan podia met optredens. De opbouw hiervan start vrijdagmiddag direct na de markt. Daarom is de binnenstad op diverse plekken afgesloten.
Meer informatie: www.stratenfestivalzwolle.nl  

 • Verkeer binnenstad
  De hele binnenstad is vanaf 18.00 uur afgesloten voor al het verkeer, met uitzondering van voetgangers. Alle bruggen naar de binnenstad zijn afgesloten. Dichtbij de toegangen tot de binnenstad zijn extra fietsenstallingen. Bewoners van de binnenstad die ‘s avonds hun auto nodig hebben, kunnen het beste hun auto voor 18.00 uur buiten de stadsgracht zetten.

 • Taxi’s
  Ook voor taxi’s is de binnenstad afgesloten. Op de Kampenboortenbrug en aan Groot Wezenland is een tijdelijke taxistandplaats.

 • Buslijn 4
  Buslijn 4 van Syntus/ Keolis rijdt vanaf 17.00 uur niet via Wilhelminasingel – Kerkstraat, maar via een aangepaste route vanaf het station naar de Pannekoekendijk. De dichtstbijzijnde haltes voor de binnenstad zijn aan Pannekoekendijk en Diezerkade. Bij centrumhalte Katwolderplein vertrekken meerdere stads- en streeklijnen, zoals stadslijnen 2 en 3.

Wegsleepregeling binnenstad
Auto’s die fout staan geparkeerd in de binnenstad, worden tijdens de kermis, herdenking en het Stratenfestival weggesleept. Op borden op de binnenring staan de beschikbare parkeerlocaties aangegeven. Meer informatie over parkeerlocaties en tarieven: www.zwolle.nl/parkeren

Meer informatie over wegwerkzaamheden en stremming door evenementen in Zwolle: www.zwolle.nl/bereikbaarheid  

Artikel delen: