CDA blij met oplossing voor ‘Zoen-en-Zoef’ plek

Zwolle – De omwonenden van de nieuwe locatie voor de OBS De Schatkamer hebben van het college van B&W een goed alternatief gekregen voor de ‘Zoen-en-Zoef’-plek voor de school. Met het alternatief zal veel verkeer kunnen worden geweerd uit de wijk. Een wijk die niet is ingericht voor het drukke ophaal- en brengverkeer rondom een basisschool als de populaire OBS De Schatkamer. De vertegenwoordiging van de omwonenden is blij met het alternatief. Daarmee kan ook het CDA verheugd zijn over het resultaat.

Wel is het CDA van mening dat de bemoeienis van de volksvertegenwoordiging overbodig had kunnen en moeten zijn. Er had door zowel de gemeente als de betrokken school tijdiger en zorgvuldiger gereageerd moeten worden op de meerdere verzoeken van de omwonenden om te komen tot overleg. Alle schijn dat een beroep op de gemeenteraad met als gevolg art 45-vragen aan het college en agendering uiteindelijk meer mogelijk maakt dan een normaal overleg met de gemeente moet naar het idee van CDA Zwolle worden voorkomen.

Het CDA treft een ander leermoment aan in de beantwoording van door een fractie gestelde artikel 45-vragen. Het is het CDA nu tweemaal in korte tijd overkomen dat de beantwoording van gestelde vragen naar de mening van de raad te vaag/onduidelijk of schijnbaar ontwijkend zijn beantwoord. Andere recente voorbeelden zijn de beantwoording over de huurprijzen van het Odeon voor theatergezelschappen (PvdA/GLDG), de naamgeving van het Willemsplein (CU en VVD) en de art 19-procedure voor Miesbahoel (CDA). De artikel 45-vragen zijn een instrument voor de raad om onder andere haar controlerende taak te uitvoeren. “De genoemde voorbeelden maken ons inziens duidelijk dat het college meer aandacht zal moeten schenken aan de beantwoording van deze vragen.”

De fractie van het CDA zal n.a.v. de positieve reactie van de vertegenwoordiging van de omwonenden op het aangedragen alternatief voor de ‘Zoen-en-Zoef’, de raad verzoeken de bespreking van de door de fractie gestelde artikel 45-vragen van de raadsagenda af te halen.

Artikel delen:

Reageer