Zwolle van bovenaf

Zwolle van bovenaf

Zwolle – Als rasechte Zwollenaar weet jij natuurlijk allang de mooie plekken in jouw stad en omgeving te vinden. Wie weet loop of fiets je dagelijks door de stad toe naar je werk. Bekijk jouw stad eens met een nieuwe blik: namelijk vanuit een luchtballon! Lees snel verder om te ontdekken hoe jij dit unieke uitje kunt beleven.

Ballonvaren vanuit Zwolle: het vaarprogrammaWat kun je verwachten wanneer je een ballonvaart vanuit Zwolle boekt? Het plezier begint al bij de aankomst op de startlocatie. Na een veiligheidsinstructie van één van de ervaren piloten (altijd belangrijk!) mag je assisteren met de opbouw van de luchtballon. Dit alleen al is een spektakel om te bekijken. Al die honderden meters stof die eerst over de grond uitgespreid worden en zich vervolgens langzaam met warme lucht vullen. Voor dit gedeelte kun je jouw familie uitnodigen. Zelfs voor de allerkleinsten is de opbouw leuk om mee te maken.

Zodra de ballon voldoende is opgeblazen mogen alle passagiers plaatsnemen in een zeer comfortabele mand met schokdempende vloer en wanden voor een zachte landing. Met een beetje geluk kan de ballon na het opstijgen tot maximaal 2000 meter hoogte stijgen. Hiervoor ben je natuurlijk afhankelijk van de grillen van de natuur. De wind stuurt de ballon een bepaalde richting op. Van te voren is dus nooit helemaal te voorspellen waar de vlucht naartoe zal gaan. De windrichting kan per enkele meters hoogte iets van richting verschillen. Hierdoor kunnen de piloten toch een klein beetje sturing aan de vlucht geven.
Na een ballonvaart van een uur, zet de piloot de landing in. Eenmaal aan de grond volgt het afbouwen van de luchtballon en een champagne ceremonie. Tijdens de vlucht worden er enkele foto’s gemaakt die je eventueel op canvas kan bestellen. Iedereen wordt met een luxe bus teruggebracht naar de startlocatie.
Is een ballonvlucht voor iedereen geschikt?

  • Hoogtevrees: Van hoogtevrees heb je geen last tijdens een ballonvaart. Doordat de luchtballon helemaal los hangt van de grond geven je hersenen niet het ‘angst-signaal’ af wat op een hoge toren wel het geval zou zijn.
  • Zwanger: Voor een ballonvaart wordt je toch verzocht om eerst te wachten tot na de geboorte van de kleine. Dit om eventuele risico’s te vermijden. Heb je al wel tickets? Dan kun je deze eenvoudig verlengen!
  • Kinderen: Voor kinderen vanaf 1,20 meter is een ballonvlucht een leuke ervaring. Dan is het namelijk mogelijk om over de rand van de mand heen te kijken. Vóór die tijd is het misschien ook nog wat te spannend allemaal!
  • Mindervalide: Iedereen moet natuurlijk de pracht van het ballonvaren kunnen ervaren. Neem voor het boeken van een vlucht wel eerst contact op met de klantenservice. Zodat er eventuele voorbereidingen getroffen kunnen worden.

Vaar jij binnenkort over Sassenpoort, Sint Michaëlskerk of Dinoland? Bekijk nu de beschikbare tickets voor een ballonvaart Zwolle.

Artikel delen: