Twee verdachten aangehouden voor brandstichtingen in Zwolle - Foto: Pim Haarsma
Foto: Pim Haarsma

Twee verdachten aangehouden voor brandstichtingen in Zwolle

Zwolle – In het onderzoek naar twee branden eind maart in Zwolle, heeft de politie de afgelopen week twee aanhoudingen verricht. Dinsdag 23 juli werd een 24 jarige vrouw uit Elburg aangehouden en maandag 29 juli werd een 31 jarige man uit Zwolle aangehouden.

Twee agenten houden man in gebouw aan
De man en de vrouw worden verdacht van betrokkenheid bij de twee branden. Wat hun precieze rol was moet uit het verdere verloop van het onderzoek blijken.

Op 29 maart raakte de gevel van een woning aan de Berkumstraat door brand beschadigd. Op 30 maart vatte de gevel van een woning aan de Alm vlam. Bij het incident aan de Alm zagen getuigen de dader een brandbom in de richting van de woning gooien waarna hij op de vlucht sloeg. Enkele getuigen zetten de achtervolging in, waarna de dader een brandbom in hun richting gooide. Niemand raakte gewond bij de incidenten.

Uit het rechercheonderzoek bleek al snel dat er mogelijk een verband was tussen beide incidenten.

Op 10 april werd al een 26-jarige man uit Zwolle aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de branden. De raadkamer van de rechtbank heeft besloten dat deze man in voorlopige hechtenis blijft.

Artikel delen: