Hinder door terugplaatsing Schoenkuipenbrug

Zwolle – De Schoenkuipenbrug keert op donderdag 24 april aanstaande terug en wordt op de juiste positie gehesen. Deze (brom)fiets- en voetgangersbrug ligt tussen het Groot Wezenland en de Turfmarkt. Om het werk te kunnen doen wordt op woensdag 23 april een mobiele kraan opgebouwd in het verlengde van de positie Schoenkuipenbrug aan de zijde van de Turfmarkt / Bagijnesingel.


6 februari 2008 werd de brug voor onderhoud weggevaren…

De activiteiten op woensdag 23 en donderdag 24 april veroorzaken hinder voor de omwonenden. De geplaatste mobiele kraan en te plaatsen bouwhekken kunnen de toegankelijkheid van de stoep voor de woningen bemoeilijken. Vorige week hebben de bewoners van de betreffende woningen een brief over de werkzaamheden van de aannemer ontvangen.

Onderhoudwerkzaamheden

De gemeente voert vanaf 21 januari dit jaar onderhoudswerkzaamheden uit aan de Schoenkuipenbrug. Voor de werkzaamheden is de brug weggehaald en naar een werkplaats gebracht. De onderhoudswerkzaamheden bestaan onder meer uit het repareren van het ijzerwerk en het vervangen van het houten brugdek. Aan de achterblijvende landhoofden vindt onderhoudt plaats. De stalen pijlers van de brug worden vervangen en het draaimechanisme gerenoveerd. Naar verwachting zal de Schoenkuipenbrug op woensdag 30 april voor het voet- en fietsverkeer geopend zijn. Tot die periode worden op en rond de Schoenkuipenbrug diverse werkzaamheden uitgevoerd.

Lantaarns

Wethouder Janco Cnossen laat uitzoeken of replica’s van de oorspronkelijke vier lantaarns van Wispelweij op de brug kunnen terugkeren. Over de haalbaarheid daarvan is nu nog geen duidelijkheid.

Artikel delen:

Reageer