Studenten Deltion krijgen maatje van Theater Totaal

Zwolle – Het Deltion College vormt op woensdag 23 april en op donderdag 24 april het podium voor een unieke samenwerking. Studenten Agogisch Werk maken samen met mensen met een verstandelijke beperking -allen lid van het Theatergezelschap Theater Totaal uit Nieuwegein-  een theatervoorstelling. Twee dagen lang trekken studenten en toneelspelers zeer intensief met elkaar op en leren van elkaar. Iedere student die meewerkt aan de productie wordt gekoppeld aan een artiest van Theater Totaal en heeft voor een avond en een nacht de zorg voor een maatje.  

De toneelspelers vinden zelfs een onderdak bij de studenten thuis en worden opgenomen in de gezinssituatie. Zo ervaren de studenten van heel dichtbij hoe het is om te werken én te leven met deze doelgroep en hoeveel mogelijkheden er zijn.  Een unieke en leerzame ervaring die ze straks kunnen meenemen in de praktijk. Het perspectief over omgang, bejegening en mogelijkheden van mensen met een verstandelijke beperking krijgt zo op een bijzondere manier gestalte.

Programma

De eerste dag (23 april) bestaat uit het volgen van workshops over theater en op donderdag 24 april krijgt de voorstelling vorm. Alle studenten die meewerken, krijgen een taak, bijvoorbeeld regisseur, decorbouwer. Als afsluiting van de dag wordt de voorstelling gespeeld voor een breed publiek.

Over Theater Totaal

Theater Totaal is een gezelschap wat volledig bestaat uit leden met een verstandelijke beperking. De leden zijn drie dagen per week bezig met het oefenen en bedenken van voorstellingen of het instuderen van nieuwe muzieknummers. Dit alles op een hoog niveau.

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Ervaring
  Ik heb zelf ook 2 verstandelijk gehandicapte mensen thuis gehad en vandaag was de voorstelling! het was echt een super ervaring! ;D ik had niet verwacht da thet zo leuk en interressant zou worden! iedereen stond open voor elkaar en er was geen verschil tussen onze bezoekers en mijn mede scholieren! 8)
  dus een en al top!


  ⚠️ Meld

 2. Bijzondere ervaring
  Hallo allemaal,

  Ik heb deze dagen ook een maatje gehad om samen mee te werken. Dit was zo bijzonder! Er was een goede gelijkwaardigheid. Je zag bijna geen verschil tussen hun en ons. Iedereen werd op dezelfde manier benaderd. “Het was een bijzonder avontuur en ik zou het zo weer doen!!”

  Liefs Marlie 😉


  ⚠️ Meld

Reageer