Holtenbroek - Foto: Wouter Steenbergen
Holtenbroek
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zon en brekende bewolking

Zwolle – Zaterdag begint met veel wolken, waaruit drie druppeltjes motregen vallen. De kans op een serieuze bui is nihil. De zon neemt een kijkje boven Zwolle en heeft daarbij steeds minder last van de wolken. Het kwik loopt in de stad op naar een bijna zomerse 24 graden. Er staat een zwakke tot matige wind uit het noordwesten.

De buienstoring die vrijdag over het land trok, bracht in de regio Zwolle tegenvallende regenhoeveelheden. Beide weerstations van Weblog Zwolle scoorden amper 6 liter per vierkante meter. Op de Veluwe en in de Achterhoek werd uit een ander vaatje getapt. Daar werden tientallen liters regen gemeten. Het lagedrukgebiedje dat de neerslag meebracht, is intussen het land uit. Daarvoor in de plaats krijgen we hogedrukinvloed. Dat levert een weersverbetering op die tijdelijk is, maar precies goed getimed voor het weekend.

Qua aantal zonuren wordt zondag de beste dag van het weekend. Het is ook de warmste van de twee. De temperatuur stijgt boven de 25 graden. Het blijft droog en er staat weinig wind. Een prima zomerdag.

Volgende week heeft tamelijk veel wisselvalligheid in petto. Anders gezegd: er is vrijwel elke dag kans op regen. Lagedrukgebieden op de Atlantische Oceaan sturen buien onze kant op. Compleet bewolkte en verregende dagen worden het gelukkig niet. Volgens de huidige prognoses komt de zon tussendoor ook wel op de proppen. En de middagtemperatuur blijft op peil met 20 graden of meer. Groeizaam weer, speciaal bedoeld voor gewassen op volkstuinen.

Artikel delen: