ArtEZ organiseert Kamermuziek Festival in Zwolle

Van dinsdag 6 t/m 9 mei vindt het vierde ArtEZ Conservatorium Kamermuziek Festival plaats. In deze week worden de studenten gecoacht door de leden van twee nationaal en internationaal geroemde ensembles: het Matangi Strijkkwartet en het Calefax Rietkwintet. Naast de dagelijkse coachingssessies zijn er workshops  en diverse concerten. De concerten van het Kamermuziek Festival worden dit jaar voor het eerst ook buiten het conservatorium gehouden.  Zo zijn er concerten in Odeon en het Stedelijk Museum. Alle genoemde activiteiten staan open voor publiek.

Het festival wordt op dinsdagmorgen om 10.00 uur geopend met een concert met werk van Messiaen – Quatuor pour la fin du temps- in de Reulandzaal van het ArtEZ Conservatorium. Op woensdag 7 mei houdt Anneke Hogenstijn, artistiek directeur van het Concertgebouw in Amsterdam om 15.00 uur een workshop over kinderconcerten in de Reulandzaal.

De studenten van het conservatorium verzorgen tijdens het festival drie concerten op verschillende locaties:

– Op woensdag 7 mei vindt om 20.30 uur in Odeon in Zwolle een concert plaats onder de titel “Say Cheese”.

Tijdens dit concert staat de klassieke gitaar in het hedendaagse kamermuziekrepertoire centraal.

Op het programma staan o.a. werken van Daniel Ruyneman, Ton de Leeuw, Chiel Meyering, Michiel van der Aa en Theo Loevendie.

– Op donderdag 8 mei is er om 20.00 uur een concert in het Stedelijk Museum in Zwolle.

Er worden werken uitgevoerd die zijn gecomponeerd in de 20e & 21e eeuw. Een aantal van deze werken zijn zeer recent gecomponeerd door compositiestudenten van het conservatorium. Aan dit concert verleent ook het Calefax Rietkwintet z’n medewerking.

Op het programma werken van: Ali Authman, Francisca Rook, Xander Driessen, Mathieu Polak, Arend Gerds, Eric Ewazen, Steve Reich, Jord Homan, Conlon Nancarrow, Maurice van Loon, Heikki Valpola, Jacob ter Veldhuis  en Cathy Berberian.

-Op vrijdag 9 mei vindt om 20.00 uur het afsluitende concert van het festival plaats in het Stedelijk Museum.

Tijdens de presentatie ’s middags in het conservatorium van alle ensembles, wordt een selectie gemaakt van de ensembles die ’s avonds zullen optreden.

Het Matangi Strijkkwartet, verleent eveneens zijn medewerking aan dit concert.

Het programma is nog een verrassing maar in ieder geval zal het Matangi Kwartet het strijkkwartet van Alfred Schittke uitvoeren.

Het volledige programma van het Kamermuziek Festival staat in de agenda op www.artez-conservatorium.nl  De genoemde activiteiten, die overdag plaats vinden in het conservatorium zijn gratis toegankelijk. Kaarten voor de concerten die ’s avonds plaatsvinden zijn 7,50 euro.  Een passe-partout voor alle drie de concerten is 17,50  euro.     

Kaarten en passe-partout kunt u bestellen via het secretariaat van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle, telefoon 038 – 42 70540 of via e-mail: a.vanoldeniel@artez.nl. U kunt ook kaarten kopen op de concertavonden aan de kassa van Odeon en het Stedelijk Museum.

Artikel delen:

Reageer