’t Kleine Veer vaart weer de IJssel over

Zaterdag 26 april wordt het ’t Kleine Veer, tussen Zwolle en Hattem, weer in de vaart genomen. Voor veel Zwollenaren het teken dat de zomer weer op komst is. De officiële handeling wordt verricht door burgemeester Piet Zoon van Hattem en wethouder Hennie Kenkhuis van Zwolle. Voor burgemeester Piet Zoon van Hattem wordt dit zijn laatste vaart als burgemeester van Hattem en voor Hennie Kenkhuis de eerste vaart in zijn wethoudersfunctie.

Het begin van de handeling is om 11.00 uur aan de kant van Hattem. De heer Zoon zal daar het voet- en fietsveer naar Zwolle varen en daar aangekomen wordt het stuur overgenomen door de heer Kenkhuis. Terug aan Hattemse kant wordt er koffie en thee geserveerd door Theeschenkerij Oldeniel. Tevens verzorgt Oldeniel de culturele inbreng in de vorm van een muzikale omlijsting middels gitaarspel. Op zaterdag 10 mei, de nationale molen- en fietsdag, gaat de theeschenkerij weer open voor dit seizoen. Op elke zondag schenken vrijwilligers thee, koffie en limonade en op de laatste zondag van de maand organiseert de theeschenkerij Oldeniel culturele activiteiten bij het voet- en fietspontje aan de Hattemse kant.

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Deze foto is niet recent. Ik kan uit mijn slaapkamer de plek zien waar ’t kleine veer ’s Winters ligt, en 1. De kleur is geverfd; 2. De achterkant van het stuurhutdak is enkele meters verlengd.

  Ik wist al wél dat het weer ging varen, ik zag hem hier voor mijn neus ligen (jachthaven vnuit Holtenbroek gezein aan de rechterkant van de Twistvlietbrug)…

  (Y)

  ===========

  De boot is NU dan ook nog niet in de vaart… 😉


  Maak melding

Reageer