Health Professionals kijken hun ogen uit in Zwolle

Zwolle – Het project Samen Gezond, een initiatief van de GGD Regio IJssel-Vecht verlegde haar grenzen. Letterlijk, want dinsdagmiddag kwam een groep internationale health professionals naar Holtenbroek. Zij zijn werkzaam op het gebied van voeding en gezondheid en doen een bijscholing van 11 weken bij Wageningen International in Wageningen.

Het ging om ongeveer 26 mensen uit 11 verschillende landen uit Azië en Afrika. Ook een delegatie uit Wageningen sloot aan bij de groep. Ze waren allen te gast in het wijkcentrum in Holtenbroek, aan de Bachlaan. Na een inleiding en uitleg over Samen Gezond en specifieke activiteiten in de wijk Holtenbroek door onder meer programmaleider Samen Gezond van de GGD, Marja de Jong, kregen de healt professionals de gelegenheid om hun beeldende visie op een gezonde wijk te geven. Daarbij waren onderwerpen als bewegen in de wijk, overgewicht, maar ook veiligheid van belang. Tijdens een wandeling kijken de gasten hun ogen uit. Het hebben van een balkon, het uitlaten van een hond, een verkeersdrempel en fraaie speeltoestellen voor kinderen waren ze niet gewend. Ze legden menige bijzonderheid op foto of film vast.


Verbaasd over mega-dikke huisdieren…


Maar ook plezier…


Voor afval… ???

Wandeling

Na een lunch, ging het gezelschap in vier groepjes de wijk in. Bij de ene wandeling werd er meer aandacht gegeven voor veiligheid, denk daarbij aan de mogelijkheid van veilig spelen en bewegen op schoolpleinen.


Vreemde stenen…

De andere route was meer op groen, natuur, voeding gericht. Na de wandelingen keert de groep terug naar het wijkcentrum, waar ervaringen werden uitgewisseld en gediscussieerd.

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Ik vond hem wel grappig admin en als je daarom berichten verwijderd vind ik dat zeer triest.

  =========

  Het is een dikke hond als je dat bedoeld.
  Dat andere kan totaal anders geïnterpreteerd worden.
  Vandaar 😉

  ==========

  Die foto is per ongeluk op het verkeerde moment en de verkeerde plaats genomen,maar ik vind het wel best hoor.  ⚠️ Meld

Reageer