Het Engelse Werk - Foto: Wouter Steenbergen
Het Engelse Werk
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Aangenaam met wolken en zon

Zwolle – Zondag begint mogelijk met mist. Die verdwijnt snel. Daarna houden we een portie bewolking over. Die wordt opgeruimd, naar verwachting beter dan op zaterdag. Toen vielen er pas laat op de dag gaten in het wolkenpakket. Zondag ziet Zwolle de zon wel. Soms schijnt die door hoge sluierbewolking heen. Hoe dan ook is het aangenaam weer met nauwelijks wind en een temperatuur die naar 25 graden stijgt.

Het rustige weekendweer hebben we te danken aan een hogedrukgebiedje dat in onze omgeving ligt. Het plan is dat de hogedruk de bewolking met meer succes gaat oplossen dan zaterdag gebeurde. We kijken of dat lukt. Zondagavond neemt de bewolking vanuit het zuidwesten weer toe. In de nacht naar maandag kan er een bui opduiken boven de stad. Het koelt af naar ongeveer 17 graden.

Maandag overdag zijn zowel zon als wolken present. Er arriveren tevens buien, geen al te zware jongens volgens de huidige verwachting. De meeste tijd is het droog. Het kwik gaat enthousiast omhoog naar 25 graden of hoger, wat bovengemiddeld warm is voor begin augustus. Er staat meer wind dan in het weekend.

Na maandag krijgen we eerst te maken met de invloed van een depressie bij Schotland en daarna met eentje die nog ver weg op de oceaan ligt. Zij gaan wolken en een paar buien onze kant op sturen.

Artikel delen: