Stenen Pijp - Foto: Wouter Steenbergen
Stenen Pijp
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Wisselend bewolkt en kans op een bui

Zwolle – Maandag verzorgen zon en wolken gezamenlijk het weer in Zwolle. De wolken hebben vaak de overhand en er kan soms wat regen uit vallen. In de middag is er bovendien kans op onweer. Een wolkbreuk wordt in de regio Zwolle echter niet verwacht. Meer naar het (noord)oosten gaat het mogelijk steviger tekeer. Ondanks alles is het warm: een maximumtemperatuur van 25 graden of daarboven. De wind is zwak tot matig uit richtingen tussen zuid en west.

In de avond neemt de bewolking af. Het kwik daalt in de nacht naar ongeveer 16 graden. Dinsdag overdag is het wisselend bewolkt met zo nou en dan ruimte voor de zon. Het is de dag van de week met de geringste neerslagkans. De temperatuur blijft net onder de 25 graden steken. Prima weer voor een stedentrip Zwolle.

Woensdag en donderdag is goed merkbaar dat een lagedrukgebied bij Schotland de regie heeft over het weer. Het is wisselvallig. Op beide dagen worden buien onze kant op geslingerd. Mogelijk pakken enkele stevig uit. Maar zien is geloven, want bij vorige buienstoringen waren we vaak weinig onder de indruk van de hoeveelheid regen die in Zwolle viel. Tussendoor vertoont de zon zich spaarzaam. De middagtemperatuur is normaal en ligt tussen 22 en 24 graden.

Artikel delen: