Prijs voor beste scriptie studenten Windesheim

Zwolle – Windesheim looft 1.250 euro uit voor de beste ‘proeve van bekwaamdheid’. Studenten kunnen hun afstudeerscripties nomineren voor de jaarlijkse scriptieprijs van Windesheim. De prijs draagt voortaan de naam van Annette Roeters, die afgelopen winter, na een bestuurlijke carrière bij Windesheim, inspecteur-generaal werd voor het Onderwijs.

Jaarlijks studeren bij Windesheim zo’n 2500 studenten af, en doorgaans doen ze dat met een scriptie. Het beste en meest innovatieve afstudeerwerk wordt beloond met een kunstwerk, 1.250 euro en publicatie van de scriptie. De Annette Roetersprijs wordt gesponsord door de Vereniging VU-Windesheim. Studenten van Windesheim komen in aanmerking voor nominatie als hun scriptie uit het lopende collegejaar dateert, origineel en innovatief is en beoordeeld is met minstens het cijfer 9. Bovendien moet de scriptie, op basis van goed onderzoek, resultaten en aanbevelingen opleveren voor de beroepspraktijk.

De naamgever is zelf voorzitter van de jury van de Annette Roetersprijs en zij zal na de zomer de prijs ook uitreiken. De jury telt prominente leden uit Zwolle, zoals onderwijswethouder Martin Knol, hoofdredacteur Alex Engbers van dagblad De Stentor, de Zwolse directeur Henk Meuleman van de GIBO Groep Accountants en Adviseurs en Frits Smits, directeur Stimulering Regionale Economie KvK Oost Nederland. Uit Groningen komt Bert Arkema, directeur ICT bij de Informatie Beheer Groep en uit Nijverdal komt Sam Terpstra, bestuursvoorzitter van scholengemeenschap Reggesteyn. Secretaris is Arie Jansen, coördinator van het Centrum voor Innovatie en Kenniscirculatie van Windesheim.

Nomineren

De directeur van de opleiding moet de scriptie aanbevelen voor nominatie. Studenten kunnen zich nomineren tot 14 juli, of 1 september 2008 voor wie in augustus afstudeert.

Artikel delen:

Reageer